Zna ktoś jakiś bank łatwy do obrabowania?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Zna ktoś jakiś bank łatwy do obrabowania?
Bo w inny sposób nie znajdę pieniędzy na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60005426 :) Może być też wdowa po milionerze do szybkiego ożenku :)
Wczoraj poszedł Largo za prawie 5kpln, ten jest rzadszy, w lepszym stanie, więc pewnie będzie jeszcze droższy.
Ewentualnie mogę się wymienić na 300B (Western Electric, najciekawasza wersja). Są chętni? :)
Wczoraj poszedł Largo za prawie 5kpln, ten jest rzadszy, w lepszym stanie, więc pewnie będzie jeszcze droższy.
Ewentualnie mogę się wymienić na 300B (Western Electric, najciekawasza wersja). Są chętni? :)
-
- 500...624 posty
-
- 500...624 posty
Re: Zna ktoś jakiś bank łatwy do obrabowania?
Czołem.
Pozdrawiam,
Jasiu
Wielka jest siła Twojego Hobby. Nie wolał byś jej chociaż wstępnie obejrzeć?tszczesn pisze: Może być też wdowa po milionerze do szybkiego ożenku![]()
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- moderator
Na obejrzenie się mogę zgodzić ;) Eh, ale czemu tak jest, że takie fajne rzeczy się pojawiają jak nie mam kasy? Najpierw Largo, teraz Znicz. Za tydzień Excelsior pewnie będzie...Jasiu pisze:Wielka jest siła Twojego Hobby. Nie wolał byś jej chociaż wstępnie obejrzeć?tszczesn pisze: Może być też wdowa po milionerze do szybkiego ożenku :)
-
- moderator
To jest jakiś reakcyjniak?tszczesn pisze:Bo w inny sposób nie znajdę pieniędzy na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60005426![]()
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
- moderator
Owszem. Prościutki, taniutki, jednoobwodowy model (elektrycznie, poza lampami oczywiście, chyba sie nie różni od Kadeta), w 1940 roku (z tego roku pochodzi) był już przestarzały, a przez to w cenie 'dla każdego'. Ponieważ już mało kto był tak zdesperowany żeby kupić tak proste radio,a do tego jest to model z bardzo krótko produkowanej serii (17.IX.1939 - atak Rosjan) to jest to naprawdę rzadkie radio (znam trzy sztuki z tą włącznie).jdubowski pisze:To jest jakiś reakcyjniak?tszczesn pisze:Bo w inny sposób nie znajdę pieniędzy na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60005426 :)
-
- 500...624 posty
Pacific, Pacific mi się marzy...tszczesn pisze: Na obejrzenie się mogę zgodzićEh, ale czemu tak jest, że takie fajne rzeczy się pojawiają jak nie mam kasy? Najpierw Largo, teraz Znicz. Za tydzień Excelsior pewnie będzie...
-
- moderator
No, ładny jest, ale jest jeden model firmy Reico niemalże identyczny z Pacifikiem (może dlatego, że jest to pierwowzór? :)OTLamp pisze:Pacific, Pacific mi się marzy...tszczesn pisze: Na obejrzenie się mogę zgodzić ;) Eh, ale czemu tak jest, że takie fajne rzeczy się pojawiają jak nie mam kasy? Najpierw Largo, teraz Znicz. Za tydzień Excelsior pewnie będzie...
-
- 375...499 postów
-
- moderator
Biorąc pod uwzgę, że nawet używana i późniejsza 300B WE kosztuje ponad $500, a ta jest podobno nowa (była w magazynie jako element zapasowy, co prawda nie ma pudełka, ale nie widać śladów użycia, i testy wypadają jak dla nowej lampy), i z najciekawszej (wg. maniaków) serii z grawerowanym cokołem to myślę, że jeden Znicz nie jest wygórowaną ceną :)edi_pg pisze: A powiedz ile byś chciał za te, jak na tym forum wielu uważa nic nie warte 300B WE? To są używane czy NOSy? Jak nosy to bym kupił i na ścianie za szybą powiesił :) Dla mnie to eksponaty przedewszystkim ze względu na wygląd.
A jeżeli chodzi o pieniądze to widzałem ją sprzedaną (na anigielskim Ebayu) za prawie 800 funtów (fakt, że tamta miała pudełko). Z tym, że trzymam ją własnie jako towar na wymianę np. za inną ciekawą lampę, ostatnio była mowa o wynalazku firmy Emerson - Multivalve (potrójna trioda, prawie jak Loewe, ale znacznie rzadsza), z tym, że się to jakoś rozmyło.
-
- 500...624 posty