Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
A.P. Łożnikow, E.K. Sonin, "Wzmacniacze kaskodowe", Wydawnictwa Kominikacji i Łączności, Warszawa, 1968
Bardzo ciekawą cechą tej wydanej w 1968 roku książki jest fakt, że (zgodnie z podanymi wewnątrz informacjami) jest ona tłumaczeniem książki, która została wydana w 1969 roku
A teraz skrócony spis treści:
Rozdział pierwszy. Analiza i obliczanie wzmacniaczy kaskodowych
Rozdział drugi. Zastosowanie wzmacniaczy kaskodowych
Rozdział trzeci. Wtóniki katodowe typu kaskodowego
Dodatek. Dane niektórych typów lamp stosowanych we wzmacnaiczach kaskodowych.
Witam
Dołączam się do podziękowań.
Pragnąłbym zaproponować GSMOKowi aby zamieścił (jeśli oczywiście je posiada) książki Włodzimierza Trusza np Radio i telewizja w domu, ABC naprawy odbiorników radiowych, telewizyjnych, Poznaj odbiorniki radiowe.
Pozdrawiam
Romekd pisze:Książka ta to istna kopalnia wiedzy o układach kaskodowych
A zauważyłeś jak duża jest dysproporcja pomiędzy faktem jak dużo wspomina się o tych wzmacniaczach i jak niewiele jest bibliografii im poświęconej. Ja w zasadzie mam tylko tą jedną książkę.
modelarnia pisze:Pragnąłbym zaproponować GSMOKowi aby zamieścił (jeśli oczywiście je posiada) książki Włodzimierza Trusza np Radio i telewizja w domu...
No cóż, z książkami Trusza, Klimczewskiego itp. występują potencjalne trudności (jakie - wszyscy wiedzą i nie chodzi tutaj bynajmniej o fakt dostępu do tych książek bo mam praktycznie wszystkie ale o sprawy formalne).
Witam
Książki te to zbiór informacji o radioodbiornikach lampowych, wszyscy na nie czekamy. Jednak jeśli to nie możliwe-trudno, gdyby jednak... to przyjmę je z otwartymi rękami.
gsmok pisze:A zauważyłeś jak duża jest dysproporcja pomiędzy faktem jak dużo wspomina się o tych wzmacniaczach i jak niewiele jest bibliografii im poświęconej. Ja w zasadzie mam tylko tą jedną książkę.
Jestem tego samego zdania. Dlatego cieszę się Grzegorz, że dzięki Tobie również i ja stałem się posiadaczem tej książki. W moim odczuciu jest napisana bardzo rzetelnie i może być źródłem wielu ciekawych informacji dotyczących lampowych układów kaskodowych. W najbliższych dniach pogrążę się w jej dogłębnej lekturze
gsmok pisze:A.P. Łożnikow, E.K. Sonin, "Wzmacniacze kaskodowe", Wydawnictwa Kominikacji i Łączności, Warszawa, 1968
Bardzo ciekawą cechą tej wydanej w 1968 roku książki jest fakt, że (zgodnie z podanymi wewnątrz informacjami) jest ona tłumaczeniem książki, która została wydana w 1969 roku
A teraz skrócony spis treści:
Rozdział pierwszy. Analiza i obliczanie wzmacniaczy kaskodowych
Rozdział drugi. Zastosowanie wzmacniaczy kaskodowych
Rozdział trzeci. Wtóniki katodowe typu kaskodowego
Dodatek. Dane niektórych typów lamp stosowanych we wzmacnaiczach kaskodowych.
Roman Makaj pisze:
Wszystko dobrze, tylko dlaczego ja tej książki nie mogę ściągnąć a kilka innych już mi się udało. Może by coś uzdrowić?
Przydała by się.
Pozdrowienia
Roman Makaj pisze:
Wszystko dobrze, tylko dlaczego ja tej książki nie mogę ściągnąć a kilka innych już mi się udało. Może by coś uzdrowić?
Przydała by się.
Pozdrowienia
Bez problemu się ściąga
Ściągać się ściąga, ale nie mozna jej obejrzeć. Ja mam komunikat o uszkodzonym archiwum i mam informatyka w domu.