Dzień dobry wszystkim,
Jakiś czas temu postanowiłem zabrać się za remont stojącego u mnie od lat VE301Dyn i w związku z tym mam małą zagwostkę.
Otóż mój egzemplarz w miejscu podstawy pod lampę RES164 ma to, czego zdjęcie widać w załączniku. W związku z tym mam pytanie - co to jest? Podejrzewam, że jest to jakaś forma przejściówki na inną lampę (radio ma także przerobioną elektronikę) - jeżeli tak, to na jaką?
Z racji tego, że nie jestem jakimś specem w kwestii odbiorników lampowych - mam nadzieję, że od Was Panowie uzyskam jakąś odpowiedź ;]
Pozdrawiam serdecznie
VE301Dyn jaka lampa?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
VE301Dyn jaka lampa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: VE301Dyn jaka lampa?
Zapewne na 4П1Л, ona całkiem sprawnie pracuje w zastępstwie. I nic nie trzeba (poza przejściówką) przerabiać.
-
- 1250...1874 posty
czy przejściówka jest pod tą postradziecką lampę możesz także sprawdzić na niemieckiej stronie jogis roehrenbude,masz tam opisy wielu przeróbek.A tanie lampy 4P1L są regularnie na Allegrotszczesn pisze:Zapewne na 4П1Л, ona całkiem sprawnie pracuje w zastępstwie. I nic nie trzeba (poza przejściówką) przerabiać.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
-
- 5...9 postów
Lampę już zakupiłem. Dziękuję za pomoc ;]
-
- 500...624 posty
Żeby nie zakładać specjalnie wątku... Spotkał się ktoś kiedyś z dyn-em w drewnianej skrzynce?
Pozdro.
Pozdro.