MZŁ
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
MZŁ
Witam, zakupiłem parę "śrumpków" na przydasie i wśród nich była słuchawka PZT widać było że wykopek, namęczyłem się żeby porozkręcać, środek był już zjedzony przez tryby czasu i nic nie dało się uratować nawet miedzi nie da się oddać do skupu złomu, ale zaintrygowało mnie coś innego wytłoczony znaczek MZŁ na wewnętrznej stronie zakrętki słuchawki, z takim oznaczeniem spotkałem się pierwszy raz, może ktoś z kolegów spotkał się z takim oznaczeniem i coś wie na ten temat, pozdrawiam Hieronim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1250...1874 posty
Re: MZŁ
Raczej nie.Ten "zbiór" ....Zakłady Łączności / T..,Państwowe..., Wytwórnia.. /jest raczej dobrze Nam znany.Tomasz Gumny pisze:...albo "M.... Zakłady Łączności".anka pisze:[...] MZŁ to prawdopodobnie kooperant/ producent tego elementu Metalowe Zakłady Ł..... ?
-
- 1250...1874 posty
Witam Kolegę Hieronima.Jak się już bawimy w "deszyfrację" to mym zdaniem pewne jest te "Z " jak Zakłady , " Ł " jak Łacznośc mało prawdopodobne bo wiedza n.t nazewnictwie z okresu powojennego n.t tej branży jest znana.Chodzi więc o te "M ".Jedna tylko uwaga ,zakładam że , to powojenne PZT z ul. Marsa a nie te PZT z ul. Grochowskiej. Ta druga możliwość rozszerza zdecydowanie "obszar poszukiwań ".
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
-
- 375...499 postów
Witamkraz pisze: słuchawka PZT widać było że wykopek, namęczyłem się żeby porozkręcać
Właśnie to rozkręcanie mnie interesuje - jak sobie poradziłeś. Też mam kilka zapieczonych w diabły słuchawek i, mimo podlewania jakimś wdxx, nie dają się otworzyć. Podziel się patentem, może się uda powtórzyć.
Bo ostateczność to wytrawienie w cholerę jakimś kwasem, ale to takie nieeleganckie...
Spiga