Jak pisałem w innym wątku, zdobyłem TALISMAN'a trójzakresowego, niestety bez skali.
Może kiedyś uda mi się takową zdobyć ale na razie pracuje nad jej repliką. Znalazłem w sieci zdjęcie, niestety jest ono na tyle nie ostre że nie mogę sie rozczytać w kilku miejscach. może któryś z kolegów ma takiego trójzakresowaca i będzie mógł albo podać mi co jest napisane w zaznaczonych na czerwono miejscach albo podeśle mi wyraźne zdjęcie skali z trzema zakresami do tego radia. To drugie rozwiązanie byłoby lepsze.
R.Romania - rumuńskie
Droitw. - droitwich
M.Ostrava - moravska ostrava
BARI - od królowej Bony;-)
West Reg. - taka angielska stacja (jak nord/mid. reg.)
Hörby - była taka
v.č. vys. i j.č. vys. - oznaczenia czeskich stacji (vysilač)
jihlava - też czeska stacja
No były dwa rodzaje skali, ta na zdjeciu jest lepsza, pod jakim adresem ją znalazłeś? Co oznacza au...cz?
A co do drukowania to myślałem aby nie drukować w kolorze białym tylko ciemnożółtym, mam do dyspozycji drukarkę laserową kolorową. Ale najlepiej kupić gotowe.
ludowicz pisze:No były dwa rodzaje skali, ta na zdjeciu jest lepsza, pod jakim adresem ją znalazłeś? Co oznacza au...cz?
A co do drukowania to myślałem aby nie drukować w kolorze białym tylko ciemnożółtym, mam do dyspozycji drukarkę laserową kolorową. Ale najlepiej kupić gotowe.
O! to nasze allegro
Nawet się zalogowałem na czeskiej stronie loginem i hasłem z polskiego allegro.
Wiecie może koleczy jak rozliczyć płatność. Czy normalnie kupuje i potem płacę przelewem na PayYou tak jak na polskim Alle?
Payu niestety nie działa Sprzedający powinien mieć paypal, do tej pory przy moich zakupach każdy sprzedający miał tam konto.
Swoją drogą co to za dziwaczna moda na pisanie jakichś "a....cz", "wiadomym portalu". Przecież chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie uzna tego za reklamę.
ludowicz pisze:O! to nasze allegro
Nawet się zalogowałem na czeskiej stronie loginem i hasłem z polskiego allegro.
Wiecie może koleczy jak rozliczyć płatność. Czy normalnie kupuje i potem płacę przelewem na PayYou tak jak na polskim Alle?
Ja płacę wysyłając gotówkę listem wartościowym - ale to pasuje wcześniej ustalić, ze sprzedającym...
Sprzedający podał mi nr konta oraz bank, udało mi sie puscić przelew bezpośrednio z konta internetowego (miałem opcję "przelew zagraniczny") i chyba poszło, Bank doliczył mi 5zł prowizji. Teraz czekam na potwierdzenie z czech że kasa doszła...
SL
ludowicz pisze:Sprzedający podał mi nr konta oraz bank, udało mi sie puscić przelew bezpośrednio z konta internetowego (miałem opcję "przelew zagraniczny") i chyba poszło, Bank doliczył mi 5zł prowizji. Teraz czekam na potwierdzenie z czech że kasa doszła...
SL
Tu jeszcze problemem może być prowizja pobierana przez bank w Czechach. Banki to generalnie złoroby...
Skala doszła, jest piekna
Mimo iż jest to replika to jest nie do odróżnienia.
Przelew szedł 2 dni, paczka (list) kolejne 2 dni. No to jest przetarty szlak do zakupów na aukro.cz
Jak pomontuje wszytko to puszcze fotke.