Pionier B3, głośnik i transformator.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Pionier B3, głośnik i transformator.
Witam. Kupiłem "zwłoki" Pioniera B3 (sądząc po skrzynce), niestety bez głośnika i transformatora głośnikowego. Przyszła pora na reanimację, ale nie wiem jakie parametry powinien mieć głośnik i transformator, oraz czym ewentualnie można zastąpić oryginalne elementy. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam. Walenty
Re: Pionier B3, głośnik i transformator.
Na Allegro te głośniki są w ciągłej sprzedaży razem z transformatorami.
- zagore1
- 2500...3124 posty
Oryginalnie Pioniery B ( czyli bateryjne) mają inny transformator głosnikowy niż Pioniery U, ale.. możesz dać trafo z U i też będzie dobrze.Walenty pisze:Witam. Kupiłem "zwłoki" Pioniera B3 (sądząc po skrzynce), niestety bez głośnika i transformatora głośnikowego. Przyszła pora na reanimację, ale nie wiem jakie parametry powinien mieć głośnik i transformator, oraz czym ewentualnie można zastąpić oryginalne elementy. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam. Walenty
Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Transformator jaki bądź, np. TG2-13-666, czy TG2,5-1-666, nie będzie żadnej różnicy, kiedyś pod 3S4T podłączyłem sieciowy i też grało.
Poszukuję 1R5T.
Witam. Z powodu dłuższego wyjazdu do miejscowości, w której nie miałem dostępu do internetu dopiero dzisiaj dziękuję z cenne wskazówki i porady. Serdecznie pozdrawiam. Walenty