Retro jak retro

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Retro jak retro

Post autor: chrzan49 »

Witojcie Kumowie.
Mikołaj bo byłem grzeczny (ale juz nie będe) przyniósl mi radio FM DB + ,najlepszej na świecie firmy Medion.Na szczęście u nas na wsi tego DABA ni ma a z internetu nie będę bo sluch jeszcze niestety mam no i gust muzyczny.
200 eurasków psu pod ogon.
Any comments please?
Pozdrawiam Tomasz
jaskie
25...49 postów
25...49 postów

Re: Retro jak retro

Post autor: jaskie »

Przyjmij, proszę, wyrazy ubolewania...
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Dzieki.Już mi lepiej.Cierpmy w qoopie.
T
jaskie
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: jaskie »

Ale tak myślałem, czy nie dobrze byłoby opracować taki np. zamiennik ECH21, żeby miał wbudowany tuner FM. Miałoby to działać tak, że na podstawie częstotliwości heterodyny byłby strojony tuner, a sygnał z niego modulowałby AM o częstotliwości pośredniej. Całe zasilanie z napięć anodowych i żarzenia. Dzięki temu nie będą potrzebne żadne przeróbki układowe, a jednocześnie stare odbiorniki miałyby szanse uczestniczyć w codziennym życiu.
Co wy na to?
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

chrzan49 pisze:Witojcie Kumowie.
Mikołaj bo byłem grzeczny (ale juz nie będe) przyniósl mi radio FM DB + ,najlepszej na świecie firmy Medion.Na szczęście u nas na wsi tego DABA ni ma a z internetu nie będę bo sluch jeszcze niestety mam no i gust muzyczny.
200 eurasków psu pod ogon.
Any comments please?
Pozdrawiam Tomasz
Normalne - typowa złośliwość losu (ew. prawo Murphy'ego).
Jak czegoś nie potrzebujesz, to będziesz tego miał w nadmiarze, a jak czegoś szukasz to ni......eee....znaczy się - to akurat nie będziesz nigdzie mógł tego znaleźć :D
W Twojej sytuacji jedyne co - to sprzedać - i tak uzyskane pieniądze przeznaczyć na coś bardziej potrzebnego (ew. wpłacić na WOSP) :-)

Generalnie najlepiej mieć więc stosunek obojętny do wszystkiego (nic mi nie potrzeba, nie interesuje, nie chcę), a wtedy wszystko samo będzie Ci wpadać do kieszeni - tak od niechcenia ;-)
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"