Chassis NN do rozpoznania

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kraz

Chassis NN do rozpoznania

Post autor: kraz »

Witam, nabyłem na allegro pierwotnie miało być na części ale jak zobaczyłem to mi się żal zrobiło konstrukcja fajna i dość niski nr 3079 nawet nie szkodzi że niekompletne, tylko ktoś rozmontował i bez schematu ani rusz, próbowałem sam poszukać na radiomuseum ale poległem nic nie mogłem dopasować może ktoś z kolegów coś dopasuje lub na coś wpadnie przypadkiem gdzieś w necie, więcej ludzi jak szuka to prędzej coś znajdzie niż jeden, ten kondensator na przedzie z prawej strony niekoniecznie może być od niego po prostu był razem z częściami w pudełku ale na pewno coś było może przełącznik, za zaangażowanie w poszukiwaniach serdecznie z góry dziękuję, pozdrawiam Hieronim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Valdi5
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Chassis NN do rozpoznania

Post autor: Valdi5 »

Witam,

elementy jak i wykonanie chassis wskazują na Norę, mam chassis Nory W20
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

Moim zdaniem to jest Nora W3: http://www.radiomuseum.org/r/nora_w3.html
Komar
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: romanradio »

mam takie rezystory jak pod spodem chassis(jednego tam brak).Widziałem takie chassis u któregoś z kolegów,nie z forum,może sobie przypomnę.Czy możesz podać link do tej aukcji na Allegro?
pozdrawiam
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Awatar użytkownika
spiga
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: spiga »

Zdecydowanie jest to Nora W3 albo S3W (to te "cegiełki") - mam wersję G3 i układ detali jest (za wyj. trafa i elektrolitów) ten sam
Spiga
kraz

Post autor: kraz »

Witam serdecznie i dziękuję wszystkim za zaangażowanie w rozszyfrowaniu modelu, ja już ponad miesiąc lukam na radiomuseum i nic nie wydedukowałem :( , jednak co wiele głów to nie jedna :D ,teraz będę próbował ożywić, ale cieszę się z jednego że pierwotnie radyjko nie miało głośnika znalezienie oryginału graniczy z cudem, z tego co widziałem skala dziesiętna dość łatwo do odtworzenia,
http://allegro.pl/stare-niemieckie-urza ... 92646.html
link do aukcji jeszcze można obejrzeć, w razie czego mogę wrzucić zdjęcia z allegro w jakim stanie było, wstępnie jak się zdecydowałem zostawić musiałem naprawić przełącznik odpadły nitowania na tych kołeczkach, musiałem nawiercić nagwintować M2 i przykręcić takimi małymi śrubeczkami na szczęście lubię mieć różne przydasie, dziękuję i pozdrawiam Hieronim.