Witam
Otrzymuję informacje o nieaktywnych linkach w niektórych postach (dziękuję wszystkim, którzy dbają o ten istotny element funkcjonalności Forum). Nie wszystkie niestety daje się "uaktywnić", m.in. z braku umiejętności odnalezienia informacji, która została gdzieś przeniesiona. Zgłoszenia o felernych linkach nie są widoczne dla Użytkowników Forum, widać je jedynie w panelu Moderatorów. Sądzę, że skuteczność aktualizacji linków znacznie się zwiększy, jeśli informacja o nich będzie ogólnodostępna. W tym celu zakładam ten wątek i "przyklejam" go tak, aby był cały czas widoczny na pierwszej stronie działu Organizacji Forum.
Mam prośbę aby tutaj dodawać informacje:
- o nieaktywnych linkach podając bez jakiegokolwiek komentarza adres wątku z takim linkiem,
- o nowych odnośnikach internetowych, do których powinny prowadzić nieaktywne linki.
W miarę możliwości linki bedę na bieżąco aktualizował.
Posty z nieaktywnymi linkami
Moderator: gsmok
-
- 3125...6249 postów
Posty z nieaktywnymi linkami
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 6250...9374 posty
Re: Posty z nieaktywnymi linkami
Do usunięcia.
Ostatnio zmieniony ndz, 8 grudnia 2013, 14:15 przez Thereminator, łącznie zmieniany 1 raz.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 3125...6249 postów
Z niczego co napisałem się nie wycofuję. Zastanawiam się, czy czegoś złego, o czym nie wiem Ci nie zrobiłem. Twoja wypowiedź zaczyna przypominać jakąś osobistą vendettęThereminator pisze:Niedawno pisałeś, że nie masz czasu i możliwości zająć się porządkami na forum, a na pierdoły jak widać znalazłeś...

Cytuję kawałek swojego postu:
"Mam prośbę aby tutaj dodawać informacje:
- ...
- o nowych odnośnikach internetowych, do których powinny prowadzić nieaktywne linki."
Co to oznacza? Otóż oznacza to, że takie podejście jest logicznie zgodnie z moją informacją o braku czasu aby zająć się wszystkim sprawami Forum osobiście. Użytkownicy Forum mający na względzie jego aktualną wartość informacyjną pomogą mi zaktualizowac nieaktywne linki przy minimalizacji poświęconego na to czasu z mojej strony. Nadal potwierdzam więc problem z czasem. Logiczne? - logiczne.
Nazywanie troski o zawartość Forum "pierdołami" pominę milczeniem. Żadnych spraw związanych Z Forum nie traktuję w ten sposób. Jedyną przyczyną nie rozwiązania określonych problemów jest właśnie brak czasu

No i właśnie z tym jest problem, bo okno raportowania ma określona objętość i jeśli (z uwagi na brak czasu) nie zdążę zareagować na raport, to on znika po pewnym czasieThereminator pisze:Moim zdaniem nie ma potrzeby zakładania nowego wątku na ten temat, tylko po prostu jeśli się zauważy niedziałający link należy go zaraportować i podać w raporcie aktualny odnośnik jeśli takowy jest i wówczas mod może go podmienić w treści posta.

Uwagi dotyczące troski o zawartość starych linków (zgadzam się z nimi i nie miałem zamiaru usuwać potencjalnie użytecznych informacji) mogły być podane w formie konstruktywnej propozycji. Po co te wszystkie podteksty? Naprawdę staram się jak mogę. Proponuję zawarcie pokoju

Pozdrawiam
-
- 1250...1874 posty
Proponuję odpiąć z działu sprzedam/oddam wątki "znalezione na allegro" z roku 2013. Zamiast nich przypiąć tegoroczne. Ile razy z rozpędu czytałem zeszłoroczny wątek już nawet nie wspomnę.
-
- 3125...6249 postów
Dobry pomysł. Już tak zrobiłem.
Pozdrawiam