Zakup na Aukro

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Zakup na Aukro

Post autor: zagore1 »

Powiedzcie mi jak wygląda sprawa płatności za zakupy na aukro.cz?
Sprzedawca coś pisze o platności przez PayU. Jak na to kliknę to wychodzi coś po czesku o płatności między innymi przez mBank. Czyli wynika z tego, że zapłacę bez problemu przez mbank? A jaka jest prowizja mbanku za taką zagraniczną płatność?
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Samson
500...624 posty
500...624 posty

Re: Zakup na Aukro

Post autor: Samson »

Nie wiem jak to jest z Aukro.cz, ale na polskim Allegro płatność przez Payu oznacza przelanie z konta bankowego (powiązanego z kontem na Allegro) do systemu Payu sprzedającego. Sprzedający może potem przelać te pieniądze na swoje konto w banku. W Polsce tak to działa. A jak jest z przelewem zagranicznym to nie wiem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Zakup na Aukro

Post autor: tszczesn »

Alan.Z pisze:Nie wiem jak to jest z Aukro.cz, ale na polskim Allegro płatność przez Payu oznacza przelanie z konta bankowego (powiązanego z kontem na Allegro) do systemu Payu sprzedającego. Sprzedający może potem przelać te pieniądze na swoje konto w banku. W Polsce tak to działa. A jak jest z przelewem zagranicznym to nie wiem. Pozdrawiam.
Zapewne podobnie. Tak samo działa PayPal i inni pośrednicy. Generalnie jak masz opcję płacenia na zagranicznej aukcji PayPalem, PayU lub czymś podobnym to miłe, bo jest to najtańsza opcja, przelewy zagraniczne są drogie, zwłaszcza przy małych sumach.