Poszukuję wykonawcy mechaniki

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

HaMar
500...624 posty
500...624 posty

Poszukuję wykonawcy mechaniki

Post autor: HaMar »

Szanowni Forumowicze ... z Poznania i najbliższych okolic.
Od dłuższego czasu utknąłem z pracami :evil: i poszukuję firmy (lub firm), która wykona detalicznie elementy mechaniczne do sprzętu elektronicznego. Do wykonania są: cięcie obrysowe i otworów (najlepiej wodne) blachy stalowej (czarnej lub cynkowanej) do 1,5mm oraz albuminowej do 2mm, wieloliniowe gięcie tychże, oraz ewentualnie cynkowanie (stalowej). Wspaniale gdyby wykonawca posiadał potrzebne materiały.
Czy ktoś z Kolegów zna i może podać adresy takich zakładów/firm? Najlepiej w Poznaniu lub okolicach, ostatecznie skłonnych do zleceń "wysyłkowo-zdalnych". Można również na PRV.

I jeszcze prośba do Moderatorów: jeżeli uznacie że to nie ten dział, przenieście temat do stosowniejszego.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
mak222
375...499 postów
375...499 postów

Re: Poszukuję wykonawcy mechaniki

Post autor: mak222 »

http://www.amaprofil.pl

Nie Poznań, ale sprawdzone organoleptycznie. :P
Wycinałem u nich z blachy ocynkowanej 1 mm. 20+40 elementów. Takie duperelne krążki fi 50 z różnymi otworkami. Technolog powiedział że laser a nie woda. Wykonanie perfekcyjne, z ich materiału. Trochę czekałem, na realizację, ale wiadomo że moje zlecenie to właśnie detal. Wiem że też gną blachy, na razie nie korzystałem. Cena jak dla mnie to bomba, ok. 1 zł.szt Dobry kontakt.
HaMar
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: HaMar »

:arrow: mak222

Mam tylko jedną wątpliwość: Kolega załatwiał zlecenie wysyłkowo? Bo na podanej stronie ani słowa o takiej formie.
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
mak222
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: mak222 »

Tak, wszystko było na telefon/maila, tylko po odbiór pojechałem osobiście (oczywiście można kurierem) - bo chciałem zobaczyć firmę i nie było daleko. Przy okazji mogłem popatrzyć na laser w trakcie pracy - a było na co :)

W skrócie było tak : wstępna rozmowa tel., wysłanie skanu szkicu, wycena, wysłanie dxf-ów detali, czekanie (trochę trwało, chociaż gwarantują 10 dni roboczych) i odbiór.

Miałem sam szukać materiałów, okazuje się że praktycznie wszystkie blachy mają i zdecydowanie wolą robić z własnych.
Im jest łatwiej, a ja nie muszę kupować całego arkusza albo dużej jego części.

Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą i to był pierwszy z nimi kontakt. Ogólnie bywam czepialski, ale tu nie mogę złego słowa powiedzieć.