Od dawien dawna posiadam w warstacie radio samochodowe produkcji niemcowniczej, konkretnie BLAUPUNKT, o ile dobrze sobie przypominam. Kolega od którego odebrałem radio(magnetofon) był pewny iż to Balupunkt.
Radio dotarło do mnie bardzo dawno temu jako grat, okazało się fajną niemiecką, porządną rzeczą stereo, która służy już prawie 13 lat w "moim warstacie". Jest jako podstawowy odbiornik przystosowany do instalacji 24V AC w moim bloku

Niestety do dzisiaj nie udało się zachować resztek przedniej ścianki, a nalepka papierowa na blaszanej pokrywce tylko istnieje...
Szanowni koledzy, może komuś spomni się takie radyjko, nie wiem co to za model. Radio dość ciekawe bo "ładowane" kasetą od przodu a nie od boku (kasety) jak późniejszy chiński szajs. To naprawdę porządna konstrukcja. Wszystko zbudowane na wczesnych półprzewodnikach (wzmacniacz na tranzystorach BD1xx), do tego śmieszne porcelanowe hybrydy z bardzo wczesnymi elementami SMD

Co to za radiomagnetofon, może ktoś kojarzy takie cudo?
Radio pracuje świetnie na swoich zakresach, czułość na UKF, ŚR i DŁ jest doskonała, odbiornik jest selektywny. Magnetofon po wyczyszczeniu głowicy, rolki, nasmarowaniu pozostałych dupereli i wymianie jednej dzikiej diody pracuje doskonale!
Co to jest?
Pozdrawiam, Marcin i syn Piotr