Towarzystwo TRIODA
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Towarzystwo TRIODA
Witam. Kolejne XII Spotkanie "TRIODY", 20 października w tradycyjnym miejscu - Radio Union, Historia "Raszyna"...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- 1250...1874 posty
Re: Towarzystwo TRIODA
Wyjątkowo interesujące Spotkanie. Obok wiodącego tematu "Radio Union" zaprezentowanego przez Kolegę Hieronima Krauze,dwie ciekawe i wartościowe prezentacje .Kolegi Andrzeja Jaśkiewicza -Historia Raszyna , interesujące zdjęcia obiektu i prac remontowo-montażowych oraz kronika filmowa z powojennego otwarcia obiektu. Kolegi Piotra Paszkowskiego - Ewolucja Radia Jako Elementu Sztuki Użytkowej z kompletem interesujących "sylwetek" kultowych w skali świata odbiorników /stacjonarnych i przenośnych /
Pozdrowienia
Pozdrowienia
-
- 375...499 postów
Ogromna szkoda, ża na płycie nie znalazła sie przezentacja kolegi Piotra Paszkowskiego. Te póltorej godziny i 97 slajdów to była chwila, cudowna chwila.
Może coś się z tym da zrobić
.
Pozdrawiam
Wojtek
Może coś się z tym da zrobić

Pozdrawiam
Wojtek
Ratujmy polskie zabytki - http://menuet-ukf.blogspot.com/
-
- 3125...6249 postów
Zamieściłem trochę fotografii ze Spotkania w serwisie TRIODA (http://www.trioda.com/index.php/pl/) Zapraszam do obejrzenia.
ps Też brakuje mi prezentacji na płycie
ps Też brakuje mi prezentacji na płycie

-
- 6250...9374 posty
Serdecznie pozdrawiam wszystkich obecnych (i nieobecnych) na spotkaniu, szkoda że nie mogłem być ale dzisiaj urodził mi się synek 
Do następnego spotkania (jak myślę)...

Do następnego spotkania (jak myślę)...
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Marcin K., moje gratulacje! 
Może przejmie po Tacie zainteresowania elektroniką
A jak synek trochę podrośnie to możesz mu zrobić coś podobnego jak tutaj:
"Centrum dowodzenia Ziemią"
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ?t=2515884

Może przejmie po Tacie zainteresowania elektroniką

A jak synek trochę podrośnie to możesz mu zrobić coś podobnego jak tutaj:
"Centrum dowodzenia Ziemią"
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ?t=2515884
-
- 1250...1874 posty
Może uda się "zneutralizować" tę szkodę ,bądżmy dobrej myśli...tarasw pisze:Ogromna szkoda, ża na płycie nie znalazła sie przezentacja kolegi Piotra Paszkowskiego....
Wojtek
Moje gratulacje dla Państwa K z okazji urodzin Syna
-
- 50...74 posty
Podczas bardzo interesującego spotkania, że wspomnę pionierską, rewelacyjną prezentację Pana Piotra: Ewolucja radia jako element sztuki użytkowej - z salonu do kieszeni, wystąpił również Pan Marek Gaszyński z apelem o przekazywanie pamiątek do nowo tworzonego muzeum polskiego jazzu. Strzępy reminiscencji z sali naszych triodowych spotkań zamieściłem na YouTube pod adresem:
http://youtu.be/cIX-MyGcxzU
Za dźwięk przepraszam ale sala ma taką akustykę, nie mniej klimat spotkania jest zachowany
http://youtu.be/cIX-MyGcxzU
Za dźwięk przepraszam ale sala ma taką akustykę, nie mniej klimat spotkania jest zachowany

-
- 1250...1874 posty
Prawdopodobnie, prezentacja Kolegi Piotra /zapis/, "znajdzie się " na płytce z kolejnego, planowanego na wiosnę spotkania .
-
- 1250...1874 posty
Witam. Zgodnie z wieloletnią tradycją wiosnę witaliśmy kolejnym Spotkaniem Towarzystwa Triody. Organizatorzy są zdecydowani kontynuować tą tradycję . Jest jedno"ale". Gremium słuchaczy rośnie ale wyczerpał się potencjał "tradycyjnych prezenterów". Dodatkowy i znaczący aspekt to potrzeba zmiany" pokoleniowej warty". Reasumując, zgłaszam Szanownemu Koleżeństwu te rozterki, zapraszam do konstruktywnej wymiany poglądów, której efektem, dobrze by było, było kolejne Nasze Spotkanie na Bema.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- 1250...1874 posty
Witam.
W reakcji na me j.w "zaproszenie" otrzymałem na p.w. już pierwsze b. ciekawe propozycje tematów "ratujących" podtrzymanie "tradycji".
Dziękuję Autorom i proszę o następne.
Pzdr.
W reakcji na me j.w "zaproszenie" otrzymałem na p.w. już pierwsze b. ciekawe propozycje tematów "ratujących" podtrzymanie "tradycji".
Dziękuję Autorom i proszę o następne.
Pzdr.
-
- 1250...1874 posty
Jedna ze zgłoszonych propozycji dotyczy tematu, który w skrócie można by określić - "militaria" Jest moim zdaniem interesująca i mogłaby być "pretekstem" do któregoś z następnych spotkań /nie tego następnego /. Piszę o tym już teraz, bowiem wskazane by było nie tylko znać opinię Kolegów, ale także rozejrzeć się wokół w zasobach "wiedzy i materii " w tym temacie. Proponuję dalszą wymianę informacji na p.w
-
- 3125...6249 postów
Według mnie, aby nie powtarzać się w propozycjach i nie powielać ich, ale przeciwnie znając tematy wnieść jakiś wkład własny (np. wspomniane materiały) warto by było raczej - o ile to oczywiście możliwe - dyskutować na Forum niż na PW.
-
- 1250...1874 posty
Proszę bardzo, może być na otwartym forum /chodzi o "militaria" /. Jedna z dotychczas już zgłoszonych propozycji stwarza realne szanse na "uratowanie" tegorocznego wiosennego spotkania. Nie podaję tematu bo wymaga to jeszcze pewnych uzgodnień. Sądzę że nastąpi to wkrótce i wtedy go podam.
-
- 1250...1874 posty
Witam
Termin kolejnego Spotkania , 8 czerwca ."Parametry" tradycyjne /miejsce,godzina ..../ Temat : "Stacja Nadawcza Warszawa II " i towarzysząca Spotkaniu wystawa / propozycja i zaproszenie/- "Mój najlepszy/najciekawszy radiodbiornik "
Pozdrawiam
Termin kolejnego Spotkania , 8 czerwca ."Parametry" tradycyjne /miejsce,godzina ..../ Temat : "Stacja Nadawcza Warszawa II " i towarzysząca Spotkaniu wystawa / propozycja i zaproszenie/- "Mój najlepszy/najciekawszy radiodbiornik "
Pozdrawiam