Kolego twój telewizor i twoje życie to i twoja sprawa co zrobisz. Ale zastanów się, gdyż przeróbka którą proponujesz zagraża bezpieczeństwu twojemu i twoich bliskich, telewizor traci cechy oryginalnego układu, i tak naprawdę nie jest w 100% sprawny, a skoro masz dekoder i chcesz go podłączyć to zrób tak jak ja, kupiłem na allegro już dawno 2 takie modulatory
http://allegro.pl/modulator-antenowy-rf ... 60388.html nie chcę tu robić nikomu reklamy ale ten chińczyk jest tani i naprawdę dobrze działa, jeden mam w domu drugi w warsztacie, podłączasz przez Euro dekoder DVBT lub np DVD, Video itd do modulatora, włączasz go i przez zwykły kabel koncentryczny podłączasz pod gniazdko antenowe TV, wszystko jest napisane na kartoniku, ustawiasz kanał na którym chcesz nadawać a masz pokryte całe pasmo VHL/VHF/UHF więc każdy TV ruszy, jednorazowo ustawisz częstotliwość fonii 5,5/6/6,5MHz bo takie coś ma i dzięki temu ruszą np stare niemieckie TV bez konieczności przestrajania fonii, i teraz na TV szukasz tak jak z anteny sygnału i tyle. U mnie to coś działa z każdym TV i to bardzo dobrze z Szmaragdem również i to pierwszym modelem prekursorem 901 i 902, z neptunami C i D, Turkusem, Lazurytami, Berylami, Agatami, Koralami itd. Tv zachowuje oryginalny układ i jest w 100% sprawne, działa jak monitor a ty i bliscy jesteś bezpieczniejszy i pamiętaj kupujesz to coś raz bo ja mam około 2 lat i nic się nie popsuło. Zastanów się zanim zaryzykujesz bo dodam że przeróbka którą chcesz zrobić z względu na napięcia panujące w układach lampowych nie jest taka łatwa jak ci się wydaje i łatwo uszkodzić dekoder.