Wolumen 11.10.03

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Wolumen 11.10.03

Post autor: gsmok »

Od rana padał deszcz. Ruch więc był nieznaczny, a oglądanie zawartości stoisk mocno utrudnione. Nie było niestety sprzedających zza wschodniej granicy (może to z powodu wprowadzonych ostanio wiz?). Na stoisku "wojskowym" udało mi się kupić fajne mierniczki (wyskalowane w voltach 0-6V) po 5zł/szt oraz podstawkę do lampy GU81 za 10zł. Ponieważ siąpiło, pod zadaszeniem przy stoisku zebrało się paru stałych bywalców na pogaduchy. Warto było posłuchać. W innym miejscu stałem się posiadaczem całego pudła lampek NIXIe: DOLAM LC-513A i ZSRR typ IN-4 w cenie 2zł/szt.
Poza tym cały czas spędziłem łażąc po Wolumenie w poszukiwaniu wysokostabilnych kondensatorów. Okazuje się, że jest to towar całkowicie nieobecny. Może to z powodu deszczu, ale nigdzie nie znalazłem ani jednego kondensatora. Może ktoś z Forumowiczów wie, kto na Wolumenie oferuje takie kondensatory (wartości od 100pF do 22nF, najchętniej o tolerancji 1%).
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'