Mam do kupienia radio Telefunken super T8Z , chcialbym ocenic jaka jego wartosc ? nie chce przeplacic wiadomo
Radio produkcji Polskiej przedwojennej . Radio kompletne grajace
Ładna sztuka jest warta minimum 2500zł.
Myślę, że więcej jak 3000zł, 3500zł nikt nie zapłaci.
Ostatni widziany przeze mnie egzemplarz poszedł za około 2500 zł.
zbieracz55 pisze:Ładna sztuka jest warta minimum 2500zł.
Myślę, że więcej jak 3000zł, 3500zł nikt nie zapłaci.
Ostatni widziany przeze mnie egzemplarz poszedł za około 2500 zł.
10 marca na ebay.de poszedł za 605 euro. Wydaje mi się, że ebay to jest dobry wyznacznik, ale może się mylę.
Gdzie Panie Tomaszu były dokupienia te radia po 1500zł?, jeśli nie jest tajemnica.
zbieracz55 pisze:10 marca na ebay.de poszedł za 605 euro. Wydaje mi się, że ebay to jest dobry wyznacznik, ale może się mylę.
Gdzie Panie Tomaszu były dokupienia te radia po 1500zł?, jeśli nie jest tajemnica.
Na Kole swego czasu. Mogłem się też wymienić za jakiegoś Elektrita (bez konkretnych wymagań co do modelu). Ebaya ostatnio mało oglądam to tego radia nie widziałem. Ale Niemcy Telefunkena lubią, więc luksusowe modele są w cenie, również dotyczy to czeskich typów.
a kojarzy ktos z Panow moze Telefunkena Giganta ?? nie wiem jaki dokladny mial numer . sprzedajacy mowil mi ze gigant ... tez Polskiej produkcji z tym ze starszy od wyzej wspomianego modelu . Wacham sie ktory kupic .
Tom333i pisze:a kojarzy ktos z Panow moze Telefunkena Giganta ?? nie wiem jaki dokladny mial numer . sprzedajacy mowil mi ze gigant ... tez Polskiej produkcji z tym ze starszy od wyzej wspomianego modelu . Wacham sie ktory kupic .
W Polsce nie było takiego modelu. AFAIR jest on czeski, i to możliwe, że nie Telefunken, ale na licencji robiony.