Witam.
Zakupiłem niedawno na Allegro ...obudowa chyba samoróbka ,środek telefunken Ambasador?
Może ktoś z kolegów ma na pozbycie obudowę z Ambasadora ? może być w rozsypce ,ewentualnie proszę o zdjęcia i wymiary skrzynki.
Potrzebna jest również skala .
Telefunken Ambasador
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Telefunken Ambasador
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: Telefunken Ambasador
Chętnie pomogę ale po 22 lipca, po urlopie.
Chassis faktycznie Ambasadora. Widać wyraźnie, że jest cięte. Brak eliminatora, odbrzęczacza, lampy prostowniczej, przełącznika barwy tonu.
Transformator sieciowy jest ustawiony inaczej.
Ciekawe jest to, że skrzynia wygląda jak oryginalna, tylko jest odcięta - skrócona o głośnik.
Chassis faktycznie Ambasadora. Widać wyraźnie, że jest cięte. Brak eliminatora, odbrzęczacza, lampy prostowniczej, przełącznika barwy tonu.
Ciekawe jest to, że skrzynia wygląda jak oryginalna, tylko jest odcięta - skrócona o głośnik.
-
- moderator
Ambasador miał poziomą skrzynkę, więc ta tutaj na pewno nie od Ambasadora pochodzi. Jak wyglądał można obejrzeć np. u mnie na stronie. Teraz nie mam jak, ale potem postaram się zrysować i dokładnie zwymiarować skrzynkę.Witek pisze:Chętnie pomogę ale po 22 lipca, po urlopie.
-
- 500...624 posty
No właśnie poziomą. Skróconą od prawej.tszczesn pisze: Ambasador miał poziomą skrzynkę, więc ta tutaj na pewno nie od Ambasadora pochodzi. Jak wyglądał można obejrzeć np. u mnie na stronie. Teraz nie mam jak, ale potem postaram się zrysować i dokładnie zwymiarować skrzynkę.
Cofnięty gzymsik, zaokrąglone krawędzie pionowe, stopki, drewniana ramka - wszystko jak w oryginale. Wygląda jak skrzynia Ambasadora bez głośnika.
Nie wykluczone że jest to oryginalna skrzynia po przeróbkach.
-
- 50...74 posty
Przesyłam jeszcze parę zdjęć ...
Jutro sprawdzę czy widać jakieś przeróbki nie fachowe .Na jednym zdjęciu obudowy jest tablicza ale wydaje mi się że to może być z jakiegoś głośnika? ..
Jutro sprawdzę czy widać jakieś przeróbki nie fachowe .Na jednym zdjęciu obudowy jest tablicza ale wydaje mi się że to może być z jakiegoś głośnika? ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.