Witam,
chciałem podzielić się z Kolegami wrażeniami z pobytu na ostatniej giełdzie. Byłem na niej kilka razy lecz pierwszy raz spotkałem w jednym miejscu dużo radii. Było to: kilka Telefunkenów, Orion, Aga - lecz inny typ niż znany w kraju, Aga przenośna oraz angielski odbiornik komunikacyjny. Ponadto kilka generatorów i ...rarytas radio z lat 20-tych. Niestety nie odnalazłem żadnych napisów typu czy też producenta. Wyglądało na produkcję profesjonalną. Duża drewniana skrzynia kryjąca pod podnoszonym wiekiem wnętrze. Radio na trzech triodach, brakowało jednej lampy, poza tym miało wszystko co trzeba. Nie mogłem oderwać wzroku od niego.
PS. Nie kupiłem go.
Pozdrawiam. Jerzy.
Krakus na Volumenie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 125...249 postów
-
- 500...624 posty
Re: Krakus na Volumenie
Z ciekawości-ile kosztował ten "rarytas"?
-
- 125...249 postów
Piszesz o giełdzie w Balicach czy pod Halą Targową?
-
- 500...624 posty
Sądząc po tytule to o wolumenie...
-
- 6250...9374 posty
Kilka tygodni temu spotkałem tego sprzedawcę na Wolumenie, był pierwszy raz, przejazdem, i nie planował powtórnej wizyty, zaproponowałem zarejestrowanie się na naszym forum i prezentację tego co ma co też uczynił, przed ostatnią niedzielą zapowiedział (też na naszym forum) wizytę ze skarbami na Wolumenie. W niedzielę na Wolumenie byłem krótko (synowa na Inflanckiej na porodówce, od wczoraj mam wnuczkę 4,4kg/60cm), przy sprzedającym stała kupa ludzi ale nie widziałem aby ktoś kupował, sprzedający chyba za bardzo ceni swoje skarby, szczególnie używane lampy do TV.
-
- 125...249 postów
Witam,
pisałem o giełdzie przy ul. Volumen w Warszawie. Rarytas był wyceniony na 1000 PLN.
Pozdrawiam.
Jerzy.
pisałem o giełdzie przy ul. Volumen w Warszawie. Rarytas był wyceniony na 1000 PLN.
Pozdrawiam.
Jerzy.
-
- 6250...9374 posty
I taka cena była dziś z dodatkiem ,,do negocjacji''.