Synthesis Seamus - połączenie z zasilaczem

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kemedo
4 posty
4 posty

Synthesis Seamus - połączenie z zasilaczem

Post autor: kemedo »

Zakupiłem wzmacniacz Synthesis Seamus http://audio.com.pl/pdf/testy/wzmacniac ... usmkii.pdf z uszkodzoną obudową drewnianą. Niestety z obudowy wymontowane było gniazdo połączeniowe 7-pinowe. Wzmacniacz powinien być połączony przewodem 7-żyłowym z zasilaczem w osobnej obudowie. Po wykonaniu nowej obudowy chciałbym przylutować przewody wychodzące z tego gniazda do płytki drukowanej. Znalazłem 2 zdjęcia (pierwsze zdjęcie w teście z linku powyżej i drugie zdjęcie : http://www.sorishop.co.kr/board/special ... =93&isid=x ) które przedstawiają ten fragment wzmacniacza, ale nie widać na nich wszystkiego. Czy ktokolwiek z forumowiczów jest posiadaczem takiego wzmacniacza lub ma jego schemat? Proszę o pomoc, bez niej nie uruchomię tego wzmacniacza...
Awatar użytkownika
AndrzejJ
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Synthesis Seamus - połączenie z zasilaczem

Post autor: AndrzejJ »

Czyli tak dokładniej, chodzi Ci o to co gdzie przylutować?
kemedo
4 posty
4 posty

Potrzebuję informację o połączeniu 6 przewodów wychodzących z gniazda zasilającego z płytką drukowaną wzmacniacza na której jest 6 punktów lutowniczych do różnych obwodów. 7 przewód uziemiający to nie problem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kemedo
4 posty
4 posty

To zdjęcie w poprzednim poście to oczywiście fabryczne połączenie przewodów zasilających z płytką - u mnie trzeba to zrobić, bo gniazdo jest wymontowane...
Awatar użytkownika
AndrzejJ
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: AndrzejJ »

no to pomierz napiecia w zasilaczu, pewnie bedzie 350v, 6.3v i -50v, potem przesśledź płytkę, w anodowym będą kondensatoryvna wysokie napięcie, -50v będzie podłączone do siatek pierwszych lamp mocy, a żarzenie do żarzenia
kemedo
4 posty
4 posty

Niestety, nie jestem aż tak zaawansowany w tej dziedzinie, aby ten układ rozpracować... Bez schematu nie dam rady. Mimo wszystko dziękuję za poradę! Zapewne oddam ten wzmacniacz do serwisu...