Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
A dzisiaj w TV minister Boni mówił o regionizacji radia i telewizji,popularyzacji kultury i słownictwa regionalnego. Moderator nawet nie przypuszcza,że za 30-50 lat w czystym języku polskim mało kto będzie pisał i mówił.
Już czas zamienić kolor czerwony na czarny,następne Święto Pracy prawie za rok.
Należy się również podpisać,jak wnosisz poprawki do naleciałości gwarowo-regionalnych,sugeruję poprawić,lub skasować ten post.
Już czas skończyć z partyzancką pracą moderatorów.
Jak widać niektórzy cierpią na przerost ego i można ich śmiertelnie urazić, jeśli im sie wytknie głupi błąd. Szkoda tylko, że bezsensownie polemizują z faktami... A miałem kolegę za rozsądnego.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Minie się wydaje,że to moderator cierpi na ego,ponieważ kilka ładnych dni ukrywał się,a ja nie mogłem się dowiedzieć kto mi wytknął błąd który chciałem poprawić. Czy to jest pierwszy przypadek takiego działania,nie sądzę. Moderator jak ma za dużo pracy to uważa że jest męczennikiem,zapomniał że to jest chyba praca społeczna na którą wyraził zgodę. Rezygnacja z moderatora,jeżeli łaskawie napisze krótką wiadomość na PW,to dziwne podejście do sprawy.W takim razie, ja również zastanawiam się o rezygnacji z dalszego uczestnictwa na forum Triody.
krzem3 pisze:Minie się wydaje,że to moderator cierpi na ego,ponieważ kilka ładnych dni ukrywał się,a ja nie mogłem się dowiedzieć kto mi wytknął błąd który chciałem poprawić.
Nie, nie ukrywał się. Jestem tu jawnie. Z imienia i nazwiska. Po prostu nie trafiłem w tym czasie do tamtego wątku.
krzem3 pisze:Rezygnacja z moderatora,jeżeli łaskawie napisze krótką wiadomość na PW,to dziwne podejście do sprawy.W takim razie, ja również zastanawiam się o rezygnacji z dalszego uczestnictwa na forum Triody.
Jeżeli kto napisze? Jak do każdego 'moderatorskiego grzebnięcia' będę miał pisać PW a potem jeszcze (w jakimś odsetku) dyskutować nad niesłusznością zwracania uwagi - to tak zrezygnuję z tej funkcji. I podejrzewam innych chętnych specjalnie nie będzie, jednak ludzie nie lubią swojego czasu przesadnie marnować.
krzem3 pisze:Minie się wydaje,że to moderator cierpi na ego,ponieważ kilka ładnych dni ukrywał się,a ja nie mogłem się dowiedzieć kto mi wytknął błąd który chciałem poprawić. Czy to jest pierwszy przypadek takiego działania,nie sądzę. Moderator jak ma za dużo pracy to uważa że jest męczennikiem,zapomniał że to jest chyba praca społeczna na którą wyraził zgodę. Rezygnacja z moderatora,jeżeli łaskawie napisze krótką wiadomość na PW,to dziwne podejście do sprawy.W takim razie, ja również zastanawiam się o rezygnacji z dalszego uczestnictwa na forum Triody.
krzem3
A po co ta cała dyskusja czy wysyłanie PW do moderatora? Czy od tego zmienią się zasady językowe i ortograficzne póki co obowiązującego na forum języka? Moderator jest od pilnowania przestrzegania zasad forum i tszczesn pełniąc tę funkcję robi to co do niego należy. Podejrzewam, że raportowanych postów jest tyle, że musiałby spędzać cały swój wolny czas na odpowiadanie na PW od obrażalskich.
Szanuję kolegę.Podejrzewam jednak,że na własne żądanie kolega wpuścił się w maliny. Dużo więcej czasu straciłeś na odpowiedzi,jak na zawiadomienie o głupim błędzie na PW. Podziękowałem zresztą za znalezienie błędu,lecz nie miałem szansy na edycję. Jeżeli dalej nie będę miał możliwości poprawienia błędu,skasowania czerwonego koloru przez administrację,to będzie ostatni mój post na tym forum.
PS
Kolega Thereminator napisał: A po co ta cała dyskusja czy wysyłanie PW do moderatora?
Odp. Nie do moderatora,tylko do mnie.
Kolego Thereminator,nie pełnij funkcji adwokata,moderator tszczesn samodzielnie potrafi się obronić. Na moderatora nie ma siły.
Nie ma chyba nic złego w poprawianiu błędów przez moderatorów, jednak nie anonimowo, nie przy pomocy czerwonej, wyboldowanej czcionki i bez pouczania i cytowania definicji z SJP. Trochę to niepoważne i śmierdzi próbą podleczania ego naruszonego czerwonym flamastrem na lekcjach polskiego w podstawówce.
Jeśli uważasz, że tutejsi moderatorzy nadużywają władzy to spróbuj rozpętać taką samą burzę w szklance wody na Elektrodzie i porównaj rezultat...
Seler - skoro działanie moderatora musi być widoczne, to jak to miałoby wyglądać bez czerwonych liter? Moderacja chyba nie jest od służenia za sekretarkę cichcem poprawiajacą posty, tylko od pilnowania porządku na forum.
Moim zdaniem moderacja na Triodzie już od paru lat jest zbyt łagodna i za tolerancyjna.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Dobra, piszę po raz ostatni, bo ile można w kółko pisać to samo. Nie ode mnie zależy czy użytkownik może zmieniać swoje posty. Nie mam na to żadnego wpływu. Jest to w wyłącznej gestii administratora tego forum. Co do czcionki i koloru - a niby jak mam poprawiać? Na litość, jakoś do tej pory nie generowało to takich problemów.