Dzisiaj po 18 był reportaż/rozmowa...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Dzisiaj po 18 był reportaż/rozmowa...
...w PR3 Pol. Radia, z kolekcjonerem radyj.
Czy to może ktoś z naszego forum?
Jest ze śląska ,para się elektryką samochodową i ma córkę.
Czy to może ktoś z naszego forum?
Jest ze śląska ,para się elektryką samochodową i ma córkę.
Ostatnio zmieniony śr, 3 kwietnia 2013, 21:25 przez klik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Dzisiaj po 18 był reportaż/rozmowa...
Jakiś czas temu w Trójce był 1,5h program z kol. Fryczem. Powtórka?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
- juju
- 100...124 posty
Tym razem chodziło o p. Zbyszka Klimczaka z Bełchatowa. W marcu 2009 na Spotkaniu Triodowym (Telefunken) pokazywał kilka okazów ze swojej kolekcji odbiorników samochodowych. A miał się czym pochwalić
M.in. można było obejrzeć Pioniera w wersji samochodowej, czy radyjko warte w tamtych czasach tyle co Wartburg.
Na tym spotkaniu Triodowym była też jego córka, przemiła dziennikarka-reportażystka, która nagrała materiał ze spotkania do lokalnej rozgłośni (zdobyłem nagranie
). W dzisiejszym, "Trójkowym" reportażu występuje wyłącznie jako córka. 

Na tym spotkaniu Triodowym była też jego córka, przemiła dziennikarka-reportażystka, która nagrała materiał ze spotkania do lokalnej rozgłośni (zdobyłem nagranie

- Załączniki
-
- www.bot.pl_uploads_pliki_bot12_net.pdf
- Materiał może nie najnowszy, ale "ilustruje" p. Zbyszka
- (473.52 KiB) Pobrany 165 razy
- juju
- 100...124 posty
Znalazłem fotkę Pionierka samochodowego dla Pionierologów.
Zewnętrzne znaki szczególne ograniczają się jedynie do gałek. Ale produkcja fabryczna - (Pionier + przetwornica), choć nie w tysiącach sztuk... O ile dobrze pamiętam produkowany był przez jakąś spółdzielnię we Wrocławiu.
Zewnętrzne znaki szczególne ograniczają się jedynie do gałek. Ale produkcja fabryczna - (Pionier + przetwornica), choć nie w tysiącach sztuk... O ile dobrze pamiętam produkowany był przez jakąś spółdzielnię we Wrocławiu.
Przez "Radiotechnikę Wrocław", znaną zresztą też z tego wątku:
viewtopic.php?f=48&t=24408&start=15
viewtopic.php?f=48&t=24408&start=15
- Michal_Pol
- 250...374 postów
Słuchałem audycji, jednym słowem gość przesiąknięty pasją.
W pewnym momencie rzucił hasło "chip z radiem montowany w uchu" w dzisiejszych czasach zupełnie realne wystarczy zerknąć co potrafią zrobić w Kajetanach.
W pewnym momencie rzucił hasło "chip z radiem montowany w uchu" w dzisiejszych czasach zupełnie realne wystarczy zerknąć co potrafią zrobić w Kajetanach.
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witamjuju pisze:Znalazłem fotkę Pionierka samochodowego dla Pionierologów.
Dla pionierologów to radio z wrocławskiej "Radiotechniki"zwie się OSII/3,była też wersja II/2.z drobną różnicą w obsadzie lamp. Lampy- takie jak w "Stolnicy",oczywiście bez AZ 1,w radyjku "robi "przetwornica.Pionieropodobne? tak! ma filtry pcz. z Pioniera/Mazura,te z zatyczkami na kubkach , głośnik i gały.Na tym podobieństwo się kończy.Remontuję takie radyjko z 1954r.z trudem wylicytowane onegdaj na Allegro.Dzięki życzliwości (tylko) kol. staku , kawa i posiadacza takiego radyjka z W-wy( TRIODA) będzie 100% sukces pomimo tego,że początkowo brakowało do niego wiele istotnych elementów.
pozdrawiam
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Roman, te duperelki już nie mogą się doczekać, kiedy ktoś z nich zrobi użytekromanradio pisze:będzie 100% sukces pomimo tego,że początkowo brakowało do niego wiele istotnych elementów.
pozdrawiam
Roman

- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam
dorobione w/g kartonika (a kartonik w/g fotki)pudełko pod skalę jak oryginał.Przy okazji zauważyłem swój "czeski błąd" ,wyżej napisałem OSII/3,a ma być 3/II
pozdrawiam
dorobione w/g kartonika (a kartonik w/g fotki)pudełko pod skalę jak oryginał.Przy okazji zauważyłem swój "czeski błąd" ,wyżej napisałem OSII/3,a ma być 3/II
pozdrawiam
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty