konserwacja chasis radia STOLICA
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 2 posty
konserwacja chasis radia STOLICA
Mam problem z wyczyszczeniem wnetrza odbiornika Stolica. W środku znajduje się tłusty kurz, ponieważ radyjko stało w różnych dziwnych miejscach (strych, piwnica, stajnia). Pokorodowały tylko podstawki lamp, gniazda lamp są wykonane z bakielitu, typ oktal. Czy wystarczy tylko benzyna ekstrakcyjna po uprzednim odkurzeniu? Proszę o radę.
-
- moderator
Re: konserwacja chasis radia STOLICA
Beznyna lub nafta, mleczko do czyszczenia, woda + pędzielek i papier toaletowy (do wycierania rozpuszczonego syfu) = czyste chassis.marmod pisze:Mam problem z wyczyszczeniem wnetrza odbiornika Stolica. W środku znajduje się tłusty kurz, ponieważ radyjko stało w różnych dziwnych miejscach (strych, piwnica, stajnia). Pokorodowały tylko podstawki lamp, gniazda lamp są wykonane z bakielitu, typ oktal. Czy wystarczy tylko benzyna ekstrakcyjna po uprzednim odkurzeniu? Proszę o radę.
-
- 625...1249 postów
Witam.
Ja używam spirytusu /denaturat/,benzyny ekstrakcyjnej, a w skrajnych przypadkach rozpuszczalnika nitro lub uniwersalnego.Trzeba wypróbować i zastosować taki czynnik, który w danym przypadku spisze sie najlepiej.
Używam też preparatu MP52,o uniwersalnym stosowaniu.Dostepny nawet w kioskach "Ruchu".Śwetnie czyści, nadaje połysk i świeżość.Zwłaszcza jeżeli chodzi o elementy bakelitowe, z tworzyw sztucznych itp.
Ja używam spirytusu /denaturat/,benzyny ekstrakcyjnej, a w skrajnych przypadkach rozpuszczalnika nitro lub uniwersalnego.Trzeba wypróbować i zastosować taki czynnik, który w danym przypadku spisze sie najlepiej.
Używam też preparatu MP52,o uniwersalnym stosowaniu.Dostepny nawet w kioskach "Ruchu".Śwetnie czyści, nadaje połysk i świeżość.Zwłaszcza jeżeli chodzi o elementy bakelitowe, z tworzyw sztucznych itp.
Lech S.
-
- 2 posty