Ludzie na forum a ludzie w prawdziwym świecie

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Ludzie na forum a ludzie w prawdziwym świecie

Post autor: bartek1025 »

Witam!
Pomyślałem o stworzeniu takiego wątku, bo być może spotkałem kogoś z forum w realnym świecie nie wiedząc o tym.
W ciągu ostatnich (i nie tylko) miesięcy poznałem cztery osoby, które być może są na tym forum:

1.Młody chłopak, studia lub pogimnazjalna, wysoki i chudy, z czarnymi kręconymi włosami. Powiedział, że też kolekcjonuje radia i ogółem stary sprzęt tego typu. Mówił mi o radiu lampowym za dwieście ileś złotych, i że kupiłby je, ale nie ma kasy. Polecił mi fajny trick do magnetofonów- gumki recepturki zamiast pasków, przy czzym najlepiej te płaskie czerwone i im pokrewne, bo są trwalsze. Natknęliśmy się na siebie przy "straganie" faceta sprzedającego dwie Unitrowskie Leny- jedynkę i dwójkę. Było to naprzeciwko takiej cukierni w budynku, koło lata, jeżeli chodzi o porę roku.

2.Mężczyzna już nie b. młody, ale nie stary, koło czterech dyszek. Bardzo miły i pomocny, sprzedaje co dwa-trzy tygodnie od wiosny do jesieni lampy radiowe pod halą. To on jedenastego listopada 2012 polecił mi Triodę. Pogadałem z nim chwilę, opowiadał mi o tym jaka to wielka szkoda, że za młodu niejedno radio rozpierniczył(jak widać prawie każdego kolekcjonera to spotkało- czyżby kolekcja to gryzące sumienie, zadośćuczynienie? :mrgreen: ). Także kolekcjoner.

3.Mężczyzna koło trzydziestki, dość krótko obcięty, także kolekcjoner, podebrał mi sprzed nosa Mazura-Luxa wręcz ideała, z początku miły i myślałem, że sobie z nim pogadam o radiach, bo nieczęsto jest okazja na pogaduchy w realu, ale gdy się dowiedział, że jestem początkujący w kolekcji i mam tylko kilka radyjek to mnie po prostu olał. Zresztą już tuż przed tym jak powiedziałem mu ile mam lampiaków już pokazywał swoją wyższość mówiąc, gdy mu powiedziałem o Eumigete, coś w stylu "Eumigette? Fajne radyjko. Jedno? Ja mam ich pięć lub sześć." On mnie olał to ja jego też. Poszedłem sobie do w/w cukierni, scena rozgrywała się też przed nią. Było to w grudniu 2012, nie padał śnieg ale ten poprzedni leżał zlodziały na ziemi. Było mało osób a olbrzymi wysyp radyj, to wtedy kupiłem tego żałosnego Superheta.

4.Bardzo miły pan w średnim wieku jak to się mówi, czyli koło 60lat. Spotkałem go w hali na giełdzie elektronicznej na Balickiej 30tego grudnia u/r. Kupiłem wtedy DML 302,351, Bostona 2 i ZetKę 120. On ZetKę identyczną jak moja, ale w lepszym stanie. Pogadałem sobie z nim podczas gdy kuzyn poszedł po samochód. Podobno ma ponad sto radioodbiorników. Zaczęło się ponoć od napraw, a potem to już żal historii i zaczął zbierać.

To by było na tyle, jakbym jeszcze kogoś poznał to napiszę. Pozdrawiam!
Jeżeli przeczyta to osoba wymieniona , niech da znać. Nr.3 w mojej liście też, no przecież nie wstawię na czarną listę, bo pozory lubią jednak człowieka mylić :wink:
Awatar użytkownika
Paniki
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Re: Ludzie na forum a ludzie w prawdziwym świecie

Post autor: Paniki »

tedikruk111 & hvelektronik
Innych świadomie nie znam/kojarzę ;)
bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Przypomniałem sobie że kilka lat temu w magazynie dla pracowników "Poczta Polska" był artykuł o listonoszu zbierającym stare radia. Może ta osoba jest na naszym forum lub ktoś ma link do archiwów gazetki aby można było poczytać?
pozdrawiam!
Maximuss1973
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Maximuss1973 »

Nie jestem zjawą,chcecie to zapraszam do siebie.Nawet większa grupę.Pomieścimy sie.Maxx.52m2 damy radę.
511792529 Orange.
bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Masz na myśli oglądanie kolekcji? Bo tak trochę ogólnie napisałeś...
Maximuss1973
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Maximuss1973 »

Może trochę ogólnie,ale mam kilka zabawek.Moich i nie robionych moją ręka.
511792529 Orange.
ODPOWIEDZ