paręnaście tematów temu było coś o efekcie gitarowym, tylko zasilanym 2x12V symetrycznie. Czy zna ktoś może jakieś schematy efektów gitarowych, ale zasilane normalnie. Np. mam jeszcze jedną ECC83(wiem, że jest często używana), czy znacie może jakies efekty na niej? Mam jeszcze trochę mocy na trafie, a napięcie około 300V. Chciałbym zrobić sobie jakiś chorus, delay, reverb albo jakiś disto(bo overdrive już mam w preampie jak wyczule max

Do takich aplikacji wystarczy jedna lampa, nom i czy w ogóle warto robić takie efekty, bo jak mają wprowadzić tylko swój szum to chyba nie

P.S.
Aby nie zakładac nowego tematu:
Czy wam, jak zrobicie wzmacniacz, brumi, wiem że nie powinien, ale czy pozbywacie się brumu całkowicie? Ja mam taką przygodę, już i tak o niej pisałem dużo na forum, że nie mogę się pozbyć tego! Jeszcze jedyne co spróbuję to zmasowanie żarzenia rezystorami 100ohmów, ale ja żarzę stałym, to coś da?!?! Jest jeszcze jedna przygoda. Mam trzy właczniki w piecyku, jeden to końcówka mocy(tranzystor), drugi to żarzenie i wtórnik emiterowy, trzeci to anodowe. Teraz jak włacze samą końcówkę jest ok jak zciszam całkowicie, ale jak już włączę żarzenie i wtórnik, po maksymalnym zciszeniu zaczyna.... buczeć(jak bym do kabla gitarowego, do sygnału dotknął palcem)!!!!! To chyba nie powinno tak być, z tego co wiedziałem to po maksymalnym wyciszeniu powinno być całkiem cicho, a tu cos sie wtedy dzieje, czy to oznacza, że mam pętle masy? I od czego to może być, preamp jeszcze nie działa, bo anodowe nie jest załączone, jedyne to co zostaje to zarzenie i wtórnik, ale żarzenie to chyba wcale nie ma jakiegokolwiek połaczenia z potencjometrem Master Volume? Poza tym, wszelkie masy w preampie są w jednym punkcie, poza blaszkami oddzielającymi potencjometry.
ort!