Witajcie
Ostatnio dostałem razem z różnymi gratami popularną lampę 6F12P. Jednak zastanawia mnie dlaczego są na niej trzy daty. Pierwsza najwcześniejsza nadrukowana razem z modelem lampy "V 75"(data produkcji), ale obok jest jeszcze nadrukowana na złoto/mega brudno biały? "X-75" i jeszcze dalej srebrną farbą "XII-75"
Jaka może być historia tej lampy?
Pozdrawiam
Trzy daty na jednej lampie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
Trzy daty na jednej lampie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
Re: Trzy daty na jednej lampie
No cóż może w fabryce pracownicy kombinowali i wyprodukowana wcześniej lampa przeszłą dodatkowe dwukrotne brandowanie.
Po prostu bałagan organizacyjny - nie dziw gdyby te trzy nadruki wykonywano w poniedziałki.
Pomyłkowe zabranie partii z magazynu do maszyny robiącej nadruk jest najbardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem.
Po prostu bałagan organizacyjny - nie dziw gdyby te trzy nadruki wykonywano w poniedziałki.
Pomyłkowe zabranie partii z magazynu do maszyny robiącej nadruk jest najbardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem.
-
- 1250...1874 posty
Re: Trzy daty na jednej lampie
A mnie ta druga data wygląda na malunek wykonany we wojsku, miewałem takie lampy z dużych przetargów wojskowych opisanych w ten sposób.
Być może to coś podobnego tylko na moich była żółta farba.
Może się mylę ale mogło tez tak być.
Być może to coś podobnego tylko na moich była żółta farba.
Może się mylę ale mogło tez tak być.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5