Witam! Naprawiam radio Bolero w wersji z wysokim UKF. Radio jest w bardzo dobrym stanie, ale niestety gryzonie poucztowały w cewkach wejściowych fal długich i średnich oraz heterodyny. Mógłbym je przewinąć, ale niestety nie znalazłem informacji z ilością zwojów dla poszczególnych cewek. Gdyby ktoś przerabiał podobny problem, to proszę o kontakt.
A może ktoś z Kolegów posiada zbędny przełącznik zakresów do tego radioodbiornika, czy lepiej same cewki, które tu w zupełności wystarczą, to proszę także o kontakt.
Witam.
Miałem podobny problem z gryzoniami. Nawet o nim pisałem na forum w zeszłym roku, ale to były cewki w Orionie AR602. Po dość długich poszukiwaniach znalazłem w internecie dane tych cewek na węgierskiej stronie. Proponuję poszukać w Googlach zapewne te dane są. Istnieje także problem w nawinięciu koszyczkowym takich cewek, ale na to mam namiary na chyba jedynego w kraju wykonawcę. Jeżeli będzie trzeba podam adres.
Pozdrawiam
Jerzy QW.
Witam! Dzięki za podpowiedź. Mam już dane tych cewek, szukam tylko odpowiedniego drutu w oplocie. Co do nawijania, to sam to robię i przyznam, że wychodzi całkiem przyzwoicie, zresztą niektóre zamieściłem w postach.