Capello ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Capello ?
Witam. Nabyłem coś ciekawego i muszę to zidentyfikowac. Czy ktoś z kolegów posiada Capello Roma lub Orchestra? Potrzebuję dokładnych wymiarów zewnętrznych i fotografii gramofonu. Musiałem usunąc radioodbiornik (złom Menueta), ale szafka jako żywo wygląda na jeden z w/w. Niezależnie od tego chętnie by nabył w miarę przyzwoite chassis od radia Capello Belcanto. Oferuję złotówki lub coś w zamian... Zdjęcie niebawem, pozdrawiam
Re: Capello ?
Jestem bardzo zainteresowany tematem . Posiadam wszytkie odbiorniki Capello ze skala geograficzna w tym Capello Roma w dwóch egzemplarzach .
Prosze o pilny kontakt mo numer telefonu 602 749 445 Z pozdrowieniami MMK
Prosze o pilny kontakt mo numer telefonu 602 749 445 Z pozdrowieniami MMK
Re: Capello ?
Witam. Dodaję parę fotek, według wszelkich znaków na niebie i ziemi, po sprawdzeniu wymiarów - powininna to byc ROMA.
Różnice:
- jest gramofon firmy Goldring, ponoc był Allways,
- listwy: są drewniane, na wszystkich materiałach widziałem metalowe,
- uchwyty: są okrągłe drewniane, chyba powinny byc metalowe podłużne,
Co ciekawe, nie widac sladów usuniętego radioodbiornika tak, jakby go tam nigdy nie było. Może to jakaś zubożona wersja, sam gramofon + ewentualnie wzmacniacz w skrzynce od Capello Roma. Widac równiez ślad po jednym głośniku - Capello Gigant, który dał wnętrzności do Roma, miał dwa głośniki.
Różnice:
- jest gramofon firmy Goldring, ponoc był Allways,
- listwy: są drewniane, na wszystkich materiałach widziałem metalowe,
- uchwyty: są okrągłe drewniane, chyba powinny byc metalowe podłużne,
Co ciekawe, nie widac sladów usuniętego radioodbiornika tak, jakby go tam nigdy nie było. Może to jakaś zubożona wersja, sam gramofon + ewentualnie wzmacniacz w skrzynce od Capello Roma. Widac równiez ślad po jednym głośniku - Capello Gigant, który dał wnętrzności do Roma, miał dwa głośniki.