Dostała mi się w ręce lampa jak na zdjęciach.
Pozdrawiam
Ciekawy kształt, pięć nóżek (choć tylko 4 "podłączone"), wygląda na duodiodę. Zrobiłem małą kwerendę w sieci, ale nie odnalazłem jej. Może uczestnicy forum znają, wiedzą ...?Co to za lampa RFT?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Co to za lampa RFT?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiga
-
- 125...249 postów
Re: Co to za lampa RFT?
A nie jest to odpowiednik RE604 Telefunkena?
To jest tetroda bezpośredni żarzona lub trioda z z siatką przeciwładunkową.
5 nóżek a RE601,czy RE604 mają 4 nóżki. Wygląd cokołu sugeruje że to tzw. lampa pocztowa - nadruk dość "nowoczesny" a wtedy gdy ew. by produkowano odpowiedniki lamp kołkowych (na serwis) z lat 30-tych zrobiono by zwykły tani cokół bakelitowy.
5 nóżek a RE601,czy RE604 mają 4 nóżki. Wygląd cokołu sugeruje że to tzw. lampa pocztowa - nadruk dość "nowoczesny" a wtedy gdy ew. by produkowano odpowiedniki lamp kołkowych (na serwis) z lat 30-tych zrobiono by zwykły tani cokół bakelitowy.
-
- moderator
No przecież jest podpisana - Da. To trioda pocztowa, oryginalnie Siemensa.spiga pisze:Dostała mi się w ręce lampa jak na zdjęciach.Ciekawy kształt, pięć nóżek (choć tylko 4 "podłączone"), wygląda na duodiodę. Zrobiłem małą kwerendę w sieci, ale nie odnalazłem jej. Może uczestnicy forum znają, wiedzą ...?
Pozdrawiam
-
- 375...499 postów
Jak zwykle, najciemniej jest pod latarnią:
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... 2/d/Da.pdf
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... 2/d/Da.pdf
Mea culpa - na tej stronie dziwnie są posortowane i dalej nie patrzyłem - jest D77 a następna DA-11-75...... Da jest pomiędzy DAS11 a DB-11-75....
Pięć nóżek zmyliło mnie nieco ale forma wykonania cokołu już nie.
Pięć nóżek zmyliło mnie nieco ale forma wykonania cokołu już nie.