Marcin ja zrobiłem u siebie wkładaną w oktalową anodę wyprowadziłem aby była na kaptur mierzę na ustawieniach wybieraka jak EL34 ( w sumie muszę zrobić 4-szt. zobaczę kiedyś czy zagrają we wzmacniaczu)
Podaje 175V Us2 175V Ua i jakiś duży minus ale Żona śpi w pokoju więc dzisiaj nie sprawdzę.
Ale nie wiem czy nie było to -38 na S1.
Dobre mają blisko 100mA o ile mnie pamięć nie myli.
Miernik ma połączone podstawki w układzie równolegle tzn. każdy socket jest połączony z kolejnym taką samą numeracją to bardzo prosta konstrukcja.
1 novala to pierwsza oktala itd itp .
Jeśli trafia się socket który ma mniej nóg na reszcie ustawiasz zero 0.
Otwórz ten miernik i zobacz to nie boli a wiele się dowiesz ja swojego otwarłem i podejrzałem.
Oktal Noval wszystkie mają numery po kolei.
Marcin K. pisze:Cześć! OK rozumiem, trafo żarzeniowe nie wytrzyma przy "większych" lampach, a szkoda bo do sprawdzenia ich trochę jest.
W katalogu jest podana 6S33S ja swoje mierzyłem.
Jednak nie rób tego nałogowo można zamęczyć trafo zasilające.
Ja podłączam prostownik. Ale to tylko jak chcę sprawdzić czy ta lampa nie robi przy małych napięciach zwarcia.
Bo potem idzie na miernik gdzie zasilanie jest regulowane do 1-1000V 1A i sztuczny minus na siatkę.
Standardowo duże lampy powinny być mierzone w inny sposób przede wszystkim w takich warunkach w jakim będzie pracować w układzie.
Lampy powinny być dobierane w pary do danego układu i napięcia w którym będą pracować.(napięcie jest najważniejsze)
Przy każdym napięciu Charakterystyka lampy jest inna.
Takie są moje obserwacje.
Jeśli jest inaczej proszę mnie poprawić!
Bo miewałem lampy które przy niskim napięciu ale dużym prądzie działają poprawnie.
Ale już przy wyższym napięciu a mniejszym prądzie nie.
A moc niby taka sama.
Jeśli mowa o przelotce możesz sobie zrobić coś takiego jak mam ja zamiast 6N13S są dwie 6S19P
Zdjęcie poniżej
Post był zgłaszany do moderacji przez innych użytkowników z powodu dużej ilości błędów interpunkcyjnych!
Napisanie dwóch postów w krótkim odstępie czasu, jeden pod drugim, również jest łamaniem regulaminu.
Posty scalono.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5