Zachęcam kolegów do przeczytania mojego artykułu we wrześniowym SOUNDandVISION na ten temat. Przy okazji apeluję, że skupuję te radyjka jak i ich dowolne fragmenty.
Pozdrawiam, Waldemar Dekański.
ELTRA - pierwsze polskie radio tranzystorowe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 75...99 postów
Re: ELTRA - pierwsze polskie radio tranzystorowe
Przepraszam za głupie pytanie - co to jest SOUNDandVISION i skąd sie to bierze?Waldemar Dekański pisze:... artykułu we wrześniowym SOUNDandVISION ...
Wojtek
-
- 3125...6249 postów
s&v
Myślę, że tu chodzi o miesięcznik Sound and Vision dostępny np. w MPiKach. Justro specjalnie się tam wybiorę aby zakupić to czasopismo i przeczytać artykuł. Jeśli mi się to uda to nieomieszkam przekazać swoje wrażenia"
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 625...1249 postów
-
- 3125...6249 postów
eltra
Przeczytałem artykuł "Eltra nieznana historia...". Jest w nim i historia powojennej elektroniki, i historia Eltry i parę interesujących ciekawostek bezpośrednio związanych z Konstruktorem radia i na koniec nieco "smaczków" związanych z tamtymi czasami. To pozytywy. Teraz czas na "negatyw". Artykuł jest stanowczo za krótki
. Zacząłem się wczytywać a tu nagle koniec. To oczywiście żart, bo rozumiem, że długość artykułu ograniczona została ramami samego czasopisma. Mam jednak nadzieję, że mając bezpośredni kontakt z Konstruktorem Panem Paluchowskim dotarł Pan do wielu interesujących informacji, które nie zmieściły się w artykule. Mam nadzieję, że nie przepadną i będę miał okazję się z nimi zapoznać przy innej okazji, czego życzę i innym Forumowiczom.
Uściślam źródło: Sound and Vision, Magazyn Pasjonatów Muzyki, Filmu i sprzętu Audio-Video, Numer 09-10[27] 2003r, cena 10zł.

Uściślam źródło: Sound and Vision, Magazyn Pasjonatów Muzyki, Filmu i sprzętu Audio-Video, Numer 09-10[27] 2003r, cena 10zł.
Pozdrawiam