Witam. Dawno mnie tu nie było - w robocie mnie pogonili i sprawy prywatne umarły
Nie wie ktoś z Was skąd wziąć schemat do tego co powyżej. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji - nawet nie wiem, który to rok produkcji - choć niektóre opisy na www celują w 1938 rok.
IdeL pisze:
Nie wie ktoś z Was skąd wziąć schemat do tego co powyżej. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji - nawet nie wiem, który to rok produkcji - choć niektóre opisy na www celują w 1938 rok.
Tradycyjnie, z Szaltungenów, tom VII, strona 282 :)
Jak przystało na Schauba układ jest dziwny (i schemat ma błędy, bo nie ma sensu :) i jak twoje radio było grzebane to nic ci nie da - nie dojdziesz w bardzo pokombinowanym układzie narysowanym z błędami jak miał działać :)
tszczesn pisze:Tradycyjnie, z Szaltungenów, tom VII, strona 282
Jak przystało na Schauba układ jest dziwny (i schemat ma błędy, bo nie ma sensu i jak twoje radio było grzebane to nic ci nie da - nie dojdziesz w bardzo pokombinowanym układzie narysowanym z błędami jak miał działać
Dzięki, ja tradycyjnie nie ma szaltungów - chyba nigdy nie zdobędę się na ich kupno
A czy było grzebane to nie wiem - dwie godziny temu je wylicytowałem - jutro pojadę do gościa je odebrać to popatrzę co jest grane - choć facet twierdzi, że radyjko żyje. Po prostu chciałem się rozeznać w konstrukcji ...
Interesowałaby mnie postać "lelektroniczna" schematu...