Znormalizowane mocowanie szpuli-dokładny rysunek poszukiwany

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Maciek1
625...1249 postów
625...1249 postów

Znormalizowane mocowanie szpuli-dokładny rysunek poszukiwany

Post autor: Maciek1 »

Witam.

Poszukuję dokładnego rysunku mocowania szpuli magnetofonowej, potrzebny mi jest do zlecenia frezerowi wycięcia z inoxu talerzy do taśmy nawiniętej na bobinę. Od pewnego czasu używam aluminiowych talezy do taśmy - niestety po pewnym czasie użytkowania pofalowały się i wyglądają conajmniej mało estetycznie oraz źle wpływają na układanie się taśmy.Samo mocowanei systemu AEG mam na całe szczęście wykonane dość solidnie.

Ps. W załączniku przesyłam rysunek jaki udalo mi się znaleźć w interneceie ale niestety frezer prosi o rysunek z naniesionymi kątami itp. Może ktoś z szanownego grona ma publikację w której można znaleźć dokłacniejszy zwymiarowany rysukek.
Załączam też wygląd tego co chcę wykonać :) i gdyby ktoś był ciekawy jak taśma na bobinie wygląda załączem też jej zdjęcie.
Załączniki
Znormalizowane mocowanie szpul.jpg
pancakes.jpg
per528.jpg
woodpecker
5...9 postów
5...9 postów

Re: Znormalizowane mocowanie szpuli-dokładny rysunek poszuki

Post autor: woodpecker »

Listki są co 120 stopni :) Co to za frezer co rysunku czytać nie umie.
geguś

Re: Znormalizowane mocowanie szpuli-dokładny rysunek poszuki

Post autor: geguś »

Maciek1 pisze: Może ktoś z szanownego grona ma publikację w której można znaleźć dokłacniejszy zwymiarowany rysukek.
Pokazałem to swojemu frezerowi. Powiedział:
- z zamkniętymi oczami i palcem w du.p.i.e robota letka i przyjemna. Zmień frezera, tamten cię oszukuje. Na pewno tym, że jest frezerem. :lol:
ODPOWIEDZ