Ja od paru dni i mam 26 sztuk plus dwa trafa WN z czego jedno wypolerowane na błysk i stoi z niektórymi lampami w moim małym muzeum osobliwości
Ile macie lamp i co osiągnęliście?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Leon
- 25...49 postów

Ile macie lamp i co osiągnęliście?
Tak się pytam z ciekawości - ile macie lamp i ile czasu już się zajmujecie tym sprzętem? Co już zbudowaliście?
Ja od paru dni i mam 26 sztuk plus dwa trafa WN z czego jedno wypolerowane na błysk i stoi z niektórymi lampami w moim małym muzeum osobliwości
-
Alek
-
Leon
- 25...49 postów

-
Alek
-
OTLamp
Kiedyś to można było skarby znaleźć na strychach itp. Teraz już wszystko posprzątane.Alek pisze:lata zbieractwa-łażenie po śmietnikach (), piwnicach, szperania w szafach starych babć, cioć i krewnych królika. Nieco też zakupionych lub wymienionych z kimś za coś innego.
Pozdrawiam
-
Michu
- 375...499 postów

Heh mam całe siedem lamp ( w tym jedna pęknięta). Póki co stojš na półce i ładnie wyglšdajš. Ale w niedalekiej przyszłoci...
Niestety zamknęli mi lokalne wysypisko, ale rodzice zawsze mówili, że miecie jakie zbieram więc licze na powiększenie kolekcji
Niestety zamknęli mi lokalne wysypisko, ale rodzice zawsze mówili, że miecie jakie zbieram więc licze na powiększenie kolekcji
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
Anoda
- 500...624 posty

Jak na razie to u mnie na półce leży 10 lamp...są to:PL504,PY86,PCL806,PCL86,EMM801, EMM803,EBF89,ECL86,EQ80,ECH81 Niedługo jade do wujka elektronika który ma dla mnie już przygotowane w zanadrzu lampy m.in EM4, AZ1, UY1N, i kilkanaście innych lamp...wiem że lampy które mam nie sa bardzo wartosciowe jednak nawet ładnie się na półce prezentują...czekają na swoją kolej.. kiedyś może sie do czegoś mi mogą przydać więc je trzymam...wiadomo jeść nie wołają więc niech sobie leżą spokojnie 
-
mfriedrich
- 5...9 postów

-
taboret1
- 250...374 postów

-
Alek
-
tszczesn
- moderator
Re: Ile macie lamp i co osiągnęliście?
Ile mam lamp? Tak na oko to z 10'000, sam nie wiem dokładnie, musiałbym policzyć :)Leon pisze:Tak się pytam z ciekawości - ile macie lamp i ile czasu już się zajmujecie tym sprzętem? Co już zbudowaliście?
A zrobiłem z tego sporo fajnych przedwojennych radyj (oczywiście nie nowych).
-
OTLamp
Cały dzień czekałem na Twój post w tym wątkutszczesn pisze:
Ile mam lamp? Tak na oko to z 10'000, sam nie wiem dokładnie, musiałbym policzyć
A zrobiłem z tego sporo fajnych przedwojennych radyj (oczywiście nie nowych).
Pozdrawiam
-
tszczesn
- moderator
No cóż, własnie wróciłem do domu, po kilku godzinach zmusznia M$ Windows do pracy - to jest naprawde traumatyczne przeżycie :)OTLamp pisze: Cały dzień czekałem na Twój post w tym wątku :P :wink:
-
Jarosław
- 625...1249 postów

-
OTLamp
A jeszcze mnie tak ciekawi jedna rzecz. Ile lamp spośród tych 10000 jest sprzed 1939 roku? Pochwal się proszę największymi rarytasamitszczesn pisze:No cóż, własnie wróciłem do domu, po kilku godzinach zmusznia M$ Windows do pracy - to jest naprawde traumatyczne przeżycieOTLamp pisze: Cały dzień czekałem na Twój post w tym wątku![]()
![]()