Czy lampa 6H8C to to samo co 6SN7
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Czy lampa 6H8C to to samo co 6SN7
Tak jak w temacie. Mam 4 lampy 6H8C, ale nie posiadam noty katalogowej tej lampy. Zastanawiam się, czy pasuje ona w miejsce 6SN7, bo takie chcę użyć w Williamsonie, którego robię.
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets6.html
6H8C=6SN7=ECC82(noval)
6H9C=6SL7=ECC83(noval)
znak"=" traktuj jako "przybliżony odpowiednik"
6H8C=6SN7=ECC82(noval)
6H9C=6SL7=ECC83(noval)
znak"=" traktuj jako "przybliżony odpowiednik"
-
- 625...1249 postów
Dzięki!
Podwójne Dziękuję: za odpowiedź i za namiar na stronę!
-
- 125...249 postów
Dopisek EB znaczy mniej więcej tyle co "JAN" Philipsa a więc zastosowanie militarne - wzmocniona, długowieczna. To takie E83CC.
W praktyce 6N2P jest całkiem niezłą lampką, główna różnica to niesymetryczne żarzenie a więc nieco inne podejście do neutralizacji przydźwięku pochodzącego od żarnika zasilanego prądem zmiennym.
W praktyce 6N2P jest całkiem niezłą lampką, główna różnica to niesymetryczne żarzenie a więc nieco inne podejście do neutralizacji przydźwięku pochodzącego od żarnika zasilanego prądem zmiennym.
pozdrawiam
Marcus
Marcus
Poczytałem troche o Elektricie Opera (jest nawet jako hasło w Wikipedi, może ktoś z forum za tym stoi
). Zatem miał on dwa glośniki.
Czy to były takie same głośniki ? Jakiego typu, średnicy ? Kiedy pojawiły się w radioodbiornikach osobne głośniki szerokopasmowe czy niskotonmowe i wysokotonowe ?

Czy to były takie same głośniki ? Jakiego typu, średnicy ? Kiedy pojawiły się w radioodbiornikach osobne głośniki szerokopasmowe czy niskotonmowe i wysokotonowe ?
Ostatnio zmieniony czw, 29 grudnia 2005, 20:12 przez fugasi, łącznie zmieniany 1 raz.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Podobno nie (jeden był mniejszy, ten na bocznej ściance), ale moja ma tylko jeden głośnik więc nie wiem jak to jest na 100%.fugasi pisze:Poczxytałem troche o Elektricie Opera (jest nawet jako hasło w Wikipedi, może ktoś z forum za tym stoi :lol: ). Zatem miał on dwa glośniki.
Ano wpisałem tam kiedyś to radio :)
fugasi pisze:Czy to były takie same głośniki ? Jakiego typu, średnicy ? Kiedy pojawiły się w radioodbiornikach osobne głośniki szerokopasmowe czy niskotonmowe i wysokotonowe ?
BTW - czemu w tym dziale i w tym temacie?