Philips model 695A-14

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Re: Philips model 695A-14

Post autor: OTLamp »

Marek? pisze:obiór wlasny, po uprzednim przekonananiu mnie, że sobie z nim poradzi, najlepiej jak zaprezentuje swoje dokanania na tym polu
Marek
Ale o co chodzi? :wink: (może będę zainteresowany :P )
OTLamp

Re: do OTLamp

Marek? pisze:noturalnie o radio z okresu między wojennego na lampazh bocznostykowych chyba nie grzebane.
Marek
Ale to oferta naprawy, sprzedaży, a może darowizny :roll: ?
W zasadzie jestem zainteresowany.
OTLamp

Re: Philips model 695A-14

Marek? pisze: po uprzednim przekonananiu mnie, że sobie z nim poradzi, najlepiej jak zaprezentuje swoje dokanania na tym polu
Marek
Oto jedno z moich skromnych dokonań na tym polu (jezeli w ogóle o to chodzi i dobrze wszystko zrozumiałem) http://www.trioda.com/php/forum/download.php?id=1289
OTLamp

Re: radio

Marek? pisze:jestem pod wrażeniem, radio jest twoje, na te miedziane bezbarwny akryl w sprayu.
Pozdrawiam Marek
Ja chyba jestem pod większym wrażeniem :shock: :shock: :shock: .

A z miedzianymi kubkami mam problem bo nie chcę ich lakierować. Wolałbym posmarować czymś co chroniłoby przed tworzeniem warstwy bodajże węglanu miedzi. Kiedys pokusiłem się o lakierowanie kubków i efekt był niezadowalający (może zły lakier?)

Pozdrawiam
OTLamp

Re: miedziane kubki

Marek? pisze:a może spróbuj tak:
taki wypolerowany kubek na chwilę do chlorku żelazowego ( tego do trawienia płytek) otrzymasz piękną satynową czerwoną miedz i na to samochodowy akrylowy bezbarwny, efekt rewelacyjny.
Pozdrawiam Marek
Spróbuję na blasze miedzianej i zobaczę jak to wygląda.

Pozdrawiam