Witam.
Kupiłem goplanę, po okazyjnej cenie (1,5 heinekena, przeżyję )
Nabytek tego wieczoru, jeszcze gorący: http://allegro.pl/radio-goplana-i1875266599.html
Najlepsze jest to, że ktoś nieogarnięty z allegro licytował- podbijał po 1-2,50zł
Pierwsze pytanie:
Czy ktoś wie gdzie dałoby się zdobyć tkaniene jak na zdjęciu?
Drugie:
Ktoś ma skalę na zbyciu?
Trzecie:
Jak doprowadzić klawisze i gałki do koloru "kości słoniowej" zamiast "zupki chmielowej"?
Pozdrówka
Schemat: http://www.fonar.com.pl/audio/schematy/inne/goplana.htm
Nie wiem czy szczota cokolwiek pomoże- warstwa zestarazałego plastiku jest stosunkowo gruba...
Podoba mi się dizajn- coś jak tatry, tylko że mniejsze, ładnie odnowię i będzie grało w warsztacie
No i się zastanawiam co z tą mosiężną "obwódką", da radę to naprostować?
AndrzejJ > Ja ostatnio kupiłem za jedyne 7PLN poszewkę na poduszke z materiału świetnie udajacego żakardową tkaninę głośnikową.
Zysk jest taki, że wyjdą z tego conajmniej 2 odbiorniki, a dodatkowo odzyskałem podszewkę i zamek błyskawiczny długości 30cm.
Ale z drygiej strony - już po kupnie zobaczyłem na sąsiednim regale belę tej samej tkaniny w cenie 28PLN/mb.
Czyli szukać!
Pozdrówka
Pianka do plastiku "komputerowa" (Maxiclene) jako że zajmuję się komputerami zawodowo, mam to w robocie na co dzień, schodzi wszystko. Jeśli nie schodzi to Cif ale Cif rysuje.
AndrzejJ pisze:
Jak doprowadzić klawisze i gałki do koloru "kości słoniowej" zamiast "zupki chmielowej"?
Witam,
nie wiem co to za typ tworzywa sztucznego, ale pożółkłe (od działania UV, rozpuszczalników w klejach, lakierach) "plastiki" z lat osimdziesiątych (głównie mieszaniny typu ABS) można "wybielić" bez obróbki ściernej. Metod nie będę opisywał, ponieważ jest tego pełno w internecie. Poszukaj na forach komputerowych haseł typu "retrobrite", "retrobright" itp. Działa, sprawdzone, ale osobiście nie jestem zwolennikiem tego typu zabiegów.
AndrzejJ pisze:Tylko że to nie lata osiemdziesiąte a sześćdziesiąte...
To jest kwestia rodzaju tworzywa sztucznego (i jego degradacji), a nie wieku. Pytał Pan o sposób wybielenia - więc zasyganlizowałem kierunek poszukiwań, resztę sobie należy doczytać. Ja nie podaję gotowców na talerzu.
Wiem, znalazłem nawet te artykuły, ale nie sądzę aby plastiki w lampowym radiu były z ABS-u...
Nic to, jak zdobędę perhydrol, to sprawdzę.
Dzieki za trop