Poszukuję osoby która może wystawić opinie odnośnie lamp
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Poszukuję osoby która może wystawić opinie odnośnie lamp
Dochodzę swojego prawa i chciałbym prosić kogoś kto posiada takową firmę o sprawdzenie dla mnie lamp KT88.
od systemu Pay-Pal otrzymałem takowe stwierdzenie .
Dokument musi zostać wystawiony przez bezstronną osobę trzecią, na przykład handlarza,
rzeczoznawcę lub inną jednostkę lub organizację (wyłączając Ciebie), która
posiada kwalifikacje do opiniowania towaru, o którym mowa.
Czy ktoś z was posiada takowe kwalifikacje do wystawienia takiej opinii ?
od systemu Pay-Pal otrzymałem takowe stwierdzenie .
Dokument musi zostać wystawiony przez bezstronną osobę trzecią, na przykład handlarza,
rzeczoznawcę lub inną jednostkę lub organizację (wyłączając Ciebie), która
posiada kwalifikacje do opiniowania towaru, o którym mowa.
Czy ktoś z was posiada takowe kwalifikacje do wystawienia takiej opinii ?
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
-
- 5...9 postów
Re: Poszukuję osoby która może wystawić opinie odnośnie lamp
Najlepiej rzeczoznawcę d/s elektroniki. Zapytam znajomego, jest rzeczoznawcą sądowym w takich sprawach.
Nie mogę znaleźć takiego użytkownika!
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
A może napisz coś więcej, o co chodzi? Może ta opinia nie będzie w ogóle potrzebna.
Zakupilem wzmacniacz na lampach KT88.Miał być używany około100 godzin z pomiaru lamp wynika że mają 50% emisji.Potrzebuje niezależnej ekspertyzy tych lamp dla systemu Paypal w którym zgłosiłem swoje roszczenie na podstawie moich pomiarów.
Mam na to 10 dni więc czasu jest nie wiele .
Poszukuje więc osoby która dokona takiego pomiaru posiada działalność związana z tą dziedziną.
Mam na to 10 dni więc czasu jest nie wiele .
Poszukuje więc osoby która dokona takiego pomiaru posiada działalność związana z tą dziedziną.
Możesz zamieścić dokładne wyniki tych pomiarów, wraz z podaniem warunków pomiaru? Przydałby się też link do tej aukcji.djivo pisze:Zakupilem wzmacniacz na lampach KT88.Miał być używany około100 godzin z pomiaru lamp wynika że mają 50% emisji.
Us2-190V
Ua-250V
Us- -30V
Ia-18mA
Napięcia pomierzone miernikiem
Na Us to jest maksymalne napięcie jakie mogę podać .
Pokretlo od ekranu jest do końca ale jak mierze napięcie pomiędzy katodą a siatką 2 mam 190V na ustawionym pokrętle na 300V.
Kiedy ustawię
Us2-190V
Ua-250V
Us- -15V
Ia-58mA
Ua-250V
Us- -30V
Ia-18mA
Napięcia pomierzone miernikiem
Na Us to jest maksymalne napięcie jakie mogę podać .
Pokretlo od ekranu jest do końca ale jak mierze napięcie pomiędzy katodą a siatką 2 mam 190V na ustawionym pokrętle na 300V.
Kiedy ustawię
Us2-190V
Ua-250V
Us- -15V
Ia-58mA
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Jak patrzę w tę notę katalogową:
http://www.r-type.org/pdfs/kt88.pdf
na wykres ze strony 7, to przy zbliżonym Us2 = 200V wychodzi, że Twój prąd anodowy jest wręcz za duży biorąc pod uwagę polaryzację S1 na poziomie -30V. Wykres w tych warunkach podaje prąd dążący do 0. Prąd anodowy wzrósłby, gdyby Us2 było większe.
W drugim podanym przez Ciebie punkcie wykres podaje prąd anodowy na poziomie 70-80mA, ale trzeba pamiętać o większym napięciu na S2. Mam wrażenie, że po jego podwyższeniu do 200V wszystko będzie się zgadzać.
na wykres ze strony 7, to przy zbliżonym Us2 = 200V wychodzi, że Twój prąd anodowy jest wręcz za duży biorąc pod uwagę polaryzację S1 na poziomie -30V. Wykres w tych warunkach podaje prąd dążący do 0. Prąd anodowy wzrósłby, gdyby Us2 było większe.
W drugim podanym przez Ciebie punkcie wykres podaje prąd anodowy na poziomie 70-80mA, ale trzeba pamiętać o większym napięciu na S2. Mam wrażenie, że po jego podwyższeniu do 200V wszystko będzie się zgadzać.
Czyli że lampy byłyby 100% ok Tak ?COB pisze:Jak patrzę w tę notę katalogową:
Może ktoś podałby nastawy na których testował u siebie takie lampy (proszę tylko pamiętać że maksymalne U2 mogę ustawić 190V)
Nie wiem dla czego mój miernik ma je tak bardzo zaniżone .
Ua działa normalnie czy ktoś wie może czym może być to spowodowane?
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Może niech ktoś bardziej doświadczony jeszcze to potwierdzi. Jeśli masz taką możliwość to podnieś napięcie S2 do 200V lub obniż do 150V i wtedy będziesz miał 100% zgodność warunków z wykresami z noty katalogowej. Regulując napięcie S1 sprawdzisz sobie prąd anodowy w wybranych punktach. Moim zdaniem wszystko jest ok.
Przyczyn może być wiele, zaczynając od wadliwego miernika. Te wcześniejsze pomiary nie są zbyt wiele warte, trzeba przede wszystkim mierzyć nachylenie.djivo pisze: Może ktoś podałby nastawy na których testował u siebie takie lampy (proszę tylko pamiętać że maksymalne U2 mogę ustawić 190V)
Nie wiem dla czego mój miernik ma je tak bardzo zaniżone .
Ua działa normalnie czy ktoś wie może czym może być to spowodowane?
Obnizę do 150V i podam jaki mam prąd.COB pisze:Może niech ktoś bardziej doświadczony jeszcze to potwierdzi. Jeśli masz taką możliwość to podnieś napięcie S2 do 200V lub obniż do 150V i wtedy będziesz miał 100% zgodność warunków z wykresami z noty katalogowej. Regulując napięcie S1 sprawdzisz sobie prąd anodowy w wybranych punktach. Moim zdaniem wszystko jest ok.
- ciasteczkowypotwor
- 500...624 posty
- Kontakt:
Obawiam się, iż musi być to pomiar wykonany skalibrowanym miernikiem, oraz czy w ogóle będzie on wiarygodny, bo po 100h lampa może być zużyta o 1% a może być i o 99%, zależy jak była użytkowana. Co innego, gdyby to była nowa lampa.
Zapraszam po serwisówki:
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
Panowie wracając jednak do tematu czy jest na forum osoba która może wystawić opinię na temat tych lamp?
Prowadzi działalność naprawa sprzętu itd itp posiada na stanie nową lampę KT88 dla porównania z moimi lampami.
Wiadomość proszę na priva .
Prowadzi działalność naprawa sprzętu itd itp posiada na stanie nową lampę KT88 dla porównania z moimi lampami.
Wiadomość proszę na priva .