Phlips 4-38U...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Phlips 4-38U...
...dziś udało mi się kupić na Kole. Radio jest kompletne, wygląda na niegrzebane i w niezłym stanie - praktycznie nie ma rdzy, w 100% kompletne, oryginalny jest kabel sieciowy, wszystkie lampy (za wyjątkiem CL4), a nawet żaróweczka podświetlająca skalę! O dziwo wszystkie lampy mają bardzo dobrą emisję (jak nowe). Po wymienie kondensaotrów elektrolitycznych (oryginały są w trakcie wylewania) radio zagrało, bez żadnych operacji, nawet jest nieźle zestrojone :) A to wszystko tylko za jedyne 3 setki złocziszy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: Phlips 4-38U...
Gratuluję nowego nabytku. A tych "elektrolitów" nie dało się zaformować? Z mojego skromnego doświadczenia muszę powiedzieć, że kondensatory elektrolityczne typu mokrego produkcji Philipsa są dosć wdzięczne w tym zabiegu. Ostatnio (prawie rok temutszczesn pisze:.... Po wymienie kondensaotrów elektrolitycznych (oryginały są w trakcie wylewania)

Pozdrawiam
-
- moderator
-
- moderator
Re: Phlips 4-38U...
NIe sądzę - one są przeżarte w niektórych miejscach (na wylot nawet) i elektrolit sobie wycieka. Same kondensaotry oczywiście zostaną, tylko wywiercę w nich otwóri i spuszczę elektrolit do końca, bo tak zniszczy mi chassis. Problem tylko jest w tym, że tu one są na widoku i zastępczych kondensatorów, choć małe są, nie ma gdzie ukryć. Z kolei jak oryginały rozetnę żeby nowe do środka wstawić to ślad widoczny będzie...OTLamp pisze:Gratuluję nowego nabytku. A tych "elektrolitów" nie dało się zaformować? Z mojego skromnego doświadczenia muszę powiedzieć, że kondensatory elektrolityczne typu mokrego produkcji Philipsa są dosć wdzięczne w tym zabiegu.tszczesn pisze:.... Po wymienie kondensaotrów elektrolitycznych (oryginały są w trakcie wylewania)
-
- 3125...6249 postów
-
- moderator