Szukam schematu AGA-i Baltic 234

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Szukam schematu AGA-i Baltic 234

Post autor: ballasttube »

Skoro już była mowa o Radiomuzeum wiadomym,
to tam go nie mają:-)Są tylk oskape wzmiank i słowne.Kopałem sam w Necie,języki znam na tyle,aby z tym nie mieć problemu,ale, jak to się mówi "po krawiecku:-)":"nici":-).Generalnie mało grzebana i prosty układ na lampach U-11 i zaskakująco dobrze zachowana,jak na "dziecko wojny" z mroźnej i bagiennej Północy,gdyż jest to rzadka u nas Aga fińska(!),montowana ok.1943 roku tamże.Pozioma skrzynka,styl podobny do polskich przedwojennych Telefunkenów.Skala z prawej strony,cecha charakterystyczna:lewa gałka daleko w lewo, zupełnie niesymetrycznie w stos. do tych pod skalą.I wnęka na przełącznik hebelkowy z lewego boku skrzynki ,niestety rzeczonych elementów już brak,tudzież gałek.Tyle uratowałem.Odkupiłem od pewnego miłego Pana na raty.W częściach.Po "drodze" "odparowały" też i lampy.Ale w sumie uratowałem dużo.Zatem polecam się uprzejmej pamięci i inwencji Miłych Kolegów forumowiczów.Pechowo mam dziś awarię głównego kompa po blackoucie i nie mogę podesłać fotek,ale uczynię to wkrótce.
Pozdrawiam Kolegów.Dobrego weekendu życzę Wszystkim!
ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Szukam schematu AGA-i Baltic 234

Post autor: ballasttube »

Witam.
Odzyskałem fotki mej AGA-i 234.Co prawda czarno białe,ale wygląd oddają.Załączam je.Gdyby się nie załączyły, wbrew adresowi katalogu,z którego pochodzą,a który się pojawił po podejściu moim do załączenia,to chętnie prześlę te fotki na adres majlowy PRV.

Zatem ponawiam moją prośbę o informacje na temat możliwości zdobycia schematu i wszelkie inne dane o tym radiu.
Sprawdzałem bazy danych Triody i Radiomuzeum i tam go nie ma.
Bezpośrednie "kopanie"
1412216394.jpg
w googlach też nie pomogło.

Zatem czekam na odzew i wielkie dzięki"z góry".
Nie na takie radia "byli mocni" na Triodzie:-).
1412216394_2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.