Witam.
Zrobiłem wzmacniacz słuchawkowy OTL z:http://gilmore2.chem.northwestern.edu/p ... er_prj.htm
Niestety- na chińskich słuchawkach 32ohm, grał cicho, i miał straszne zniekształcenia.
A planuję zakup budżetowych HD201 (24Ohm) sennheisera.
Jaka lampa /najlepiej proszę o schemat / byłaby w stanie wysterować takie słuchawki, w układzie OTL?
Pozdrówka, z góry dzięki
Swego czasu zmontowałem wzmacniacz według podanego przez Ciebie schematu: viewtopic.php?f=18&t=19111
Bez problemu wysterował słuchawki Denon AH-D301 o impedancji 28 omów. Być może masz jakąś usterkę w układzie lub sprawdzałeś go na uszkodzonych słuchawkach. Nie "odpuszczałbym" tego układu w ramach planowanego przez Ciebie zakupu nowych słuchawek.
Ale schemat który podałeś, jest inny niż ten który ja podałem
A tak właściwie- czy przejście z 6N1P na E88CC wymaga jakiś zmian??
Bo ogólnie rzecz biorąc, po prostu zmieniłem lapy nie zmieniając układu...
AndrzejJ pisze:Ale schemat który podałeś, jest inny niż ten który ja podałem
Schemat wzmacniacza jest taki sam (lampy 6N1P) . Przeczytaj uważnie wątek, którego link Ci podałem i popatrz na schemat, który ja podałem a nie inni uczestnicy dyskusji.
Poddałem się, robie PCB
Narysowałem schemat w EAGLE, zarys płytki i rozmieszczenie kluczowych elementów też, zastanawiam się jak prowadzić ścieżki itp.
Ktoś (bardziej zaawansowany w eagle) by pomógł?
W załączniku projekt...
(Jeśli ktoś będzie chciał pomóc, a ograniczy go pole robocze darmowego eagla, to coś poradzimy )
Pozdrówka
Ps. Wszystkie elementy są odwrócone na stronę druku, oprócz podstawek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyszło mi coś takiego...
Niby pętli masy nie ma, ale pewnie i tak będzie brumić
Tylko jakoś nie idzie tego dokończyć...(już po prawej stronie elementy na wcisk, trzeba (chyba) zrobić to inaczej)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.