Witam.
Zrobiłem wzmacniacz słuchawkowy OTL z:http://gilmore2.chem.northwestern.edu/p ... er_prj.htm
Niestety- na chińskich słuchawkach 32ohm, grał cicho, i miał straszne zniekształcenia.
A planuję zakup budżetowych HD201 (24Ohm) sennheisera.
Jaka lampa /najlepiej proszę o schemat / byłaby w stanie wysterować takie słuchawki, w układzie OTL?
Pozdrówka, z góry dzięki
Swego czasu zmontowałem wzmacniacz według podanego przez Ciebie schematu: viewtopic.php?f=18&t=19111
Bez problemu wysterował słuchawki Denon AH-D301 o impedancji 28 omów. Być może masz jakąś usterkę w układzie lub sprawdzałeś go na uszkodzonych słuchawkach. Nie "odpuszczałbym" tego układu w ramach planowanego przez Ciebie zakupu nowych słuchawek.
Ale schemat który podałeś, jest inny niż ten który ja podałem
A tak właściwie- czy przejście z 6N1P na E88CC wymaga jakiś zmian??
Bo ogólnie rzecz biorąc, po prostu zmieniłem lapy nie zmieniając układu...
AndrzejJ pisze:Ale schemat który podałeś, jest inny niż ten który ja podałem
Schemat wzmacniacza jest taki sam (lampy 6N1P) . Przeczytaj uważnie wątek, którego link Ci podałem i popatrz na schemat, który ja podałem a nie inni uczestnicy dyskusji.
Poddałem się, robie PCB
Narysowałem schemat w EAGLE, zarys płytki i rozmieszczenie kluczowych elementów też, zastanawiam się jak prowadzić ścieżki itp.
Ktoś (bardziej zaawansowany w eagle) by pomógł?
W załączniku projekt...
(Jeśli ktoś będzie chciał pomóc, a ograniczy go pole robocze darmowego eagla, to coś poradzimy )
Pozdrówka
Ps. Wszystkie elementy są odwrócone na stronę druku, oprócz podstawek
Wyszło mi coś takiego...
Niby pętli masy nie ma, ale pewnie i tak będzie brumić
Tylko jakoś nie idzie tego dokończyć...(już po prawej stronie elementy na wcisk, trzeba (chyba) zrobić to inaczej)