Czołem.
* Powstała inicjatywa stworzenia strony, która możne udzielić odpowiedzi na pytania często zadawane na forum (FAQ). Stronie nadano nazwę Triodka. Można ją znależć tu: http://www.trioda.com/triodka/index.php ... 2%C3%B3wna
* Strona jeszcze nie nadaje się do czytania, ale za to nadaje się do pisania. Podstawowe informacje dla na temat tego procesu będą się znajdować tu: http://www.trioda.com/triodka/index.php ... no%C5%9Bci
* Idea jest taka, że powinny się tam znaleźć synteza informacji zakopanych gdzieś głęboko w różnych tematach forum. Informacje, które są "stałe", nie jest intencją Triodki przejmowanie dyskusji toczących się na forum. Przydatne też będą "informacje podstawowe" - tak by zachować kompletność FAQ.
* Idzie za tym apel o pomoc w kompletowaniu Triodki, w szczególności:
** o pomoc w tworzeniu stron (niekoniecznie wpisując teksty bezpośrednio do Triodki - można zaproponować na forum, albo podesłać któremuś z edytorów);
** jeżeli nie masz na to ochoty, a natkniesz się na wątek, którego zawartość powinna znaleźć swoje odbicie w FAQ Triodka i chciałbyś to zgłosić, to...
*** warto sprawdzić, czy propozycja nie jest już opracowywana lub zgłoszona tu: http://www.trioda.com/triodka/index.php ... Propozycje
*** można podbić wątek, wpisując informację, że nadaje się do FAQ
*** można zgłosić to w dziale "organizacja forum"
*** można przesłać informację na PW do któregoś z edytorów; lista jest tu: http://www.trioda.com/triodka/index.php ... Cytkownicy
* Chętnie odpowiem na pytania związane z mechanizmem Wiki, który został zastosowany na stronach Triodki.
Jasiu
Piszemy FAQ
Moderator: gsmok
-
- 1875...2499 postów
Re: Piszemy FAQ
Witam!
Zauważyłem, że ostatnio nic się w FAQ nie zmienia.
Czy powodem tego jest sezon urlopowy, czy brak motywacji do pisania artykułów?
A może mała oglądalność FAQ?
Pozdrawiam
Zauważyłem, że ostatnio nic się w FAQ nie zmienia.
Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
-
- moderator
Michał_B pisze: Zauważyłem, że ostatnio nic się w FAQ nie zmienia.
Z mojej strony - permanentny brak czasu. nawet na forum zaglądam raz na kilka dni. Sam nie wiem co to się porobiło...
-
- 1250...1874 posty
Witam.tszczesn pisze:Michał_B pisze: Zauważyłem, że ostatnio nic się w FAQ nie zmienia.
Z mojej strony - permanentny brak czasu. nawet na forum zaglądam raz na kilka dni. Sam nie wiem co to się porobiło...
Można też zauważyć zmianę pokoleniową na Triodzie,coraz więcej nowych młodych użytkowników.
Główna przyczyna to jednak brak czasu dla rodziny,a co dopiero uczestnictwa na forum.
Często pracuje się w wolne soboty,a nawet w niedzielę,pytanie dla kogo są wolne soboty.
Gdzie są Ci obrońcy ludzi pracy z lat 70-80 tych,po przemianach usadowili się na dobrych posadkach.
Młodzi dopiero obudzą się z ręką w nocniku za 30-40 lat,kiedy przejdą na emeryturę.
Jak jest tak dobrze,to czego jest tak źle?
Więcej nie piszę bo zrobi się politycznie.
Pozdrawiam
krzem3
Czołem.
Pozdrawiam,
Jasiu
Pewnie wszystkiego po trochu. Jeżeli chodzi o mnie, to mam zwyczaj spędzać wakacje "in the middle of nowhere" - bez zasięgu, bez internetu, bez prądu (model Kononowicz)...Michał_B pisze: Zauważyłem, że ostatnio nic się w FAQ nie zmienia.
Na razie nie ma specjalnie czego oglądać. Mam nadzieję, że gdzieś do końca września się to zmieni.Michał_B pisze: A może mała oglądalność FAQ?
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- 1875...2499 postów
Z mojej strony to zupelny brak czasu
A tegoz musze dzielic miedzy prace i uczelnie. Ale obiecuje poprawe! 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Czołem.
Triodka znowu ruszyła. Aktywistów niedużo, ale za to zatwardziali
Statystycznie 25% tych, którzy obiecali pomoc. Spodziewałem się 50%, ale i tak damy radę
Parę spraw:
* do Admina: jaka jest "zajętość serwera"?
* do wszystkich: nawet drobne poprawki są cenne. Zaglądajcie tam. Jedno zdanie * 100 = sto zdań = naprawdę duży tekst.
* cały czas aktualna jest prośba o podpowiedzi w sprawie wątków, które powinny się znaleźć w FAQ.
Pozdrawiam,
Jasiu
Triodka znowu ruszyła. Aktywistów niedużo, ale za to zatwardziali

* do Admina: jaka jest "zajętość serwera"?
* do wszystkich: nawet drobne poprawki są cenne. Zaglądajcie tam. Jedno zdanie * 100 = sto zdań = naprawdę duży tekst.
* cały czas aktualna jest prośba o podpowiedzi w sprawie wątków, które powinny się znaleźć w FAQ.
Pozdrawiam,
Jasiu