Mam problem z uruchomieniem końcówki na mocy PP na 2xEL34. Po włączeniu zasilania gra bardzo cicho, a po wyjęciu wtyczki zasilania po chwili zaczyna grać normalnie (gdy napięcie na kondensatorze zasilacza spadnie do ok. 120V), i tak sobie gra dopóki się kondensator całkowicie nie rozładuje. Mam nadzieje, że się wyjaśniłem jasno.
Problem z uruchomieniem PP na EL34
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
usher17
- 125...249 postów

Problem z uruchomieniem PP na EL34
Witam
Mam problem z uruchomieniem końcówki na mocy PP na 2xEL34. Po włączeniu zasilania gra bardzo cicho, a po wyjęciu wtyczki zasilania po chwili zaczyna grać normalnie (gdy napięcie na kondensatorze zasilacza spadnie do ok. 120V), i tak sobie gra dopóki się kondensator całkowicie nie rozładuje. Mam nadzieje, że się wyjaśniłem jasno.
Bias jest w porządku, lampy sprawne i sparowane. Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem?
-
usher17
- 125...249 postów

Re: Problem z uruchomieniem PP na EL34
Problem rozwiązany
Przyczyną był brak kondensatora na wejściu inwertera.
Przyczyną był brak kondensatora na wejściu inwertera.