Witam !
Czy Ktoś z kolegów używa lub używał generatora ESKA 69 i czy może o nim napisać kilka słów ?
Czy to urządzenie nadaje się do strojenia lampowych odbiorników , czy ma wystarczającą dokładność do strojenia p.cz.?
Jakie też są zakresy i modulacje ?
Pozdrawiam ed_net
Generator ESKA 69
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 3125...6249 postów
Re: Generator ESKA 69
Witam.
Miałem taki generatorek na przełomie lat 60/70. Używałem go zgodnie z przeznaczeniem do strojenia odbiorników radiowych.W tamtych latach w zupełności wystarczał do strojenia ówczesnego sprzętu. Jak na swoją klasę był w miarę dokładny,z tego co pamiętam to tylko na jednym z zakresów musiałem nanieść na skalę drobną korektę.Kosztowało to cudo ponad dwa tysiące zł i była to produkcja rzemieślnicza chyba z Łodzi.Pozdrawiam.
Miałem taki generatorek na przełomie lat 60/70. Używałem go zgodnie z przeznaczeniem do strojenia odbiorników radiowych.W tamtych latach w zupełności wystarczał do strojenia ówczesnego sprzętu. Jak na swoją klasę był w miarę dokładny,z tego co pamiętam to tylko na jednym z zakresów musiałem nanieść na skalę drobną korektę.Kosztowało to cudo ponad dwa tysiące zł i była to produkcja rzemieślnicza chyba z Łodzi.Pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
Re: Generator ESKA 69
Też miałem, kosztował chyba 2200zł (nie ja płaciłem a młody byłem), jako zabawka OK ale nic poza tym, dziś bym absolutnie (nawet tanio) nie kupił do celów poza kolekcjonerskich. Zakresy radiowe aż do krótkich, modulacja AM wyłączana, obudowa meblowa (naprawdę) nieekranowana, wyście na zaciski laboratoryjne/bananki.