wyświetlanie obrazków

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

wyświetlanie obrazków

Post autor: Waldemar D. »

Już kiedyś mówiliśmy o tym. Nie wszystkie obrazki umieszczane w postach wyświetlają się. Wydawało się wtedy, że jest jakiś próg objętości rzędu kilkunastu kilo, że obrazek pozostaje tylko linkiem. Ale dziś zdziwiłem się bo specjalnie zwiększyłem objętość niewyświetlającego się obrazka z 23 na 73kB i... nic. Wiele moich postów ma charakter obrazkowy i niewyświetlanie się ich jest dla mnie szczególnie upierdliwe. Nie spotkałem się z tym problemem na innych forach. Naprawdę nie ma na to sposobu?
Z ostatniej chwili: ponowiłem próby z większym obrazkiem i otwiera się ale nadal tego nie ogarniam...
Awatar użytkownika
Tomasz Gumny
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: wyświetlanie obrazków

Post autor: Tomasz Gumny »

Waldemar D. pisze:Naprawdę nie ma na to sposobu?
Jest, ale trochę upierdliwy.
:arrow: dołączasz normalnie plik graficzny jako załącznik
:arrow: robisz "Podgląd"
:arrow: jeśli rysunek się wyświetla, to nie trzeba więcej kombinować
:arrow: jeśli wyświetla tylko nazwę pliku w załączniku, to klikasz na nią prawym klawiszem myszki
:arrow: z menu kontekstowego wybierasz "Kopiuj adres odnośnika" (obrazek poniżej)

Obrazek

:arrow: wstawiasz ten adres między znaczniki {img}{/img} (oczywiście w kwadratowych nawiasach).
Pewne problemy pojawią się, jeśli później zechcesz np. uzupełnić i "odświeżyć" swoją wiadomość przez usunięcie starej i ponowne jej wysłanie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek
Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Waldemar D. »

...no to wszystko jasne :)
admin
administrator

Post autor: admin »

Tak czy inaczej proponuję zawsze dodanie rysunku jako załącznika. Sam link do materiału, który jest umieszczony na innym serwerze niż Triody powoduje, że gdy rysunek zostanie usunięty to znika z postu i powstają dziury. Załadowenie materiału na serwer forumowy zapewnia jego integrację z bazą Forum.