Już kiedyś mówiliśmy o tym. Nie wszystkie obrazki umieszczane w postach wyświetlają się. Wydawało się wtedy, że jest jakiś próg objętości rzędu kilkunastu kilo, że obrazek pozostaje tylko linkiem. Ale dziś zdziwiłem się bo specjalnie zwiększyłem objętość niewyświetlającego się obrazka z 23 na 73kB i... nic. Wiele moich postów ma charakter obrazkowy i niewyświetlanie się ich jest dla mnie szczególnie upierdliwe. Nie spotkałem się z tym problemem na innych forach. Naprawdę nie ma na to sposobu?
Z ostatniej chwili: ponowiłem próby z większym obrazkiem i otwiera się ale nadal tego nie ogarniam...
wyświetlanie obrazków
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
-
- 1875...2499 postów
Re: wyświetlanie obrazków
Jest, ale trochę upierdliwy.Waldemar D. pisze:Naprawdę nie ma na to sposobu?

Pewne problemy pojawią się, jeśli później zechcesz np. uzupełnić i "odświeżyć" swoją wiadomość przez usunięcie starej i ponowne jej wysłanie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek
-
- 625...1249 postów
-
- administrator
Re: wyświetlanie obrazków
Tak czy inaczej proponuję zawsze dodanie rysunku jako załącznika. Sam link do materiału, który jest umieszczony na innym serwerze niż Triody powoduje, że gdy rysunek zostanie usunięty to znika z postu i powstają dziury. Załadowenie materiału na serwer forumowy zapewnia jego integrację z bazą Forum.