Trojan
Moderator: gsmok
-
- 1250...1874 posty
Re: Trojan
Pewnie fałszywy alarm. Zarówno AVG jak i skanery online nic nie znajdują.
-
- 6250...9374 posty
ESET też niczego nie znalazł. Czasami Avast robił mi takie numery i to ze stronką uczelnianą, z której miałem pobierać instrukcje do laborek 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- moderator
Takie obiekty na tej stronie jak 'http://gouqle.com/in.cgi?7' i 'http://iframepay.com/tds/js.php' tam się powinny znajdować?megabit pisze:Pewnie fałszywy alarm. Zarówno AVG jak i skanery online nic nie znajdują.
-
- administrator
Dziekuję za informację. Sprawdzę, co się dzieje.
-
- administrator
A jednak była infekcja. Sprawdziłem i zniszczyłem
Wirus nie był niebezpieczny. Powodował on tylko odwołanie do iframepay tylko po to aby nabijać tej "pseudostronie" licznik oglądalności. Poza tym na szczęści niczego nie robił. To prawdopodobnie dlatego część oprogramowania antywirusowego "olała" ten problem.
W zasadzie powinienem zaktualizować oprogramowanie Galerii do nowszej wersji. Do tego czasu bedę zerkał, czy problem znowu się nie pojawi.

W zasadzie powinienem zaktualizować oprogramowanie Galerii do nowszej wersji. Do tego czasu bedę zerkał, czy problem znowu się nie pojawi.
-
- moderator
Zapewne nie Galerii, ale komputera używanego do aktualizacji tej strony. Z tego co wyczytałem w internecie on się dokleja do strony na komputerze autora, i sam wysyła na serwery po przechwyceniu haseł FTP. Czyli, że to na komputerze autora instaluje się wirus który modyfikuje stronę.admin pisze:A jednak była infekcja. Sprawdziłem i zniszczyłemWirus nie był niebezpieczny. Powodował on tylko odwołanie do iframepay tylko po to aby nabijać tej "pseudostronie" licznik oglądalności. Poza tym na szczęści niczego nie robił. To prawdopodobnie dlatego część oprogramowania antywirusowego "olała" ten problem.