TIK Sport Super

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

basswieslaw
5...9 postów
5...9 postów

TIK Sport Super

Post autor: basswieslaw »

Witam!
Od pierwszego mojego "wejscia" na forum(lipiec 2010) juz troche czasu minelo i zdazylem sie "wzbogacic" o kilka staroci. Z Beethovenem juz dalem rade(problem z antena). Moje nastepne "cacka' to :Philips Premiere,Saba Freudenstadt 9, Stolica,Neckermann Brillante, Telefunken Gavotte 9, "cos" bez firmy ,tylko z nazwa-Europe 3000-(ale slicznie brzmi) na 4-ch lapmkach,Loewe-Opta Truxa, i ostatni nabytek TIK Sport Super. Wylaczajac te ostatnie wszystkie graja i to calkiem niezle (szczegolnie Premiere) a "nieszczesny TIK milczy.Problem w tym,ze moj "fachman" raczej bez schematu sobie nie poradzi,mimo ze z poprzednimi calkiem dobrze mu poszlo,ale to radio na moje "oko" to tak mniej-wiecej 38-40 rok. Lampy czarne(nieprzezroczyste) i takie troche bardziej "przysadziste" jak "normalne" .
Jesli ktokolwiek moglby mi dac jakis namiar na schemat, lub chociaz na wiecej informacji o tym sprzecie to byloby pieknie. Z tego co znalazlem to byla to firma dunska z Kopenhagi. Pozdrawiam!! Wieslaw Helman
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: TIK Sport Super

Post autor: tszczesn »

basswieslaw pisze: Jesli ktokolwiek moglby mi dac jakis namiar na schemat, lub chociaz na wiecej informacji o tym sprzecie to byloby pieknie. Z tego co znalazlem to byla to firma dunska z Kopenhagi. Pozdrawiam!! Wieslaw Helman
Raczej, czeska, czeski Telefunken w ten sposób nazywał swoje radia. Nie znam tego modelu, ale jak nie jest specjalnie udziwniony (albo koszmarnie przerobiony lub niekompletny) to schemat nie jest niezbędny przy naprawie. Telefunkeny były z reguły dość przejrzyste układowo.
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: TIK Sport Super

Post autor: zagore1 »

basswieslaw pisze:Witam!
Od pierwszego mojego "wejscia" na forum(lipiec 2010) juz troche czasu minelo i zdazylem sie "wzbogacic" o kilka staroci. Z Beethovenem juz dalem rade(problem z antena). Moje nastepne "cacka' to :Philips Premiere,Saba Freudenstadt 9, Stolica,Neckermann Brillante, Telefunken Gavotte 9, "cos" bez firmy ,tylko z nazwa-Europe 3000-(ale slicznie brzmi) na 4-ch lapmkach,Loewe-Opta Truxa, i ostatni nabytek TIK Sport Super. Wylaczajac te ostatnie wszystkie graja i to calkiem niezle (szczegolnie Premiere) a "nieszczesny TIK milczy.Problem w tym,ze moj "fachman" raczej bez schematu sobie nie poradzi,mimo ze z poprzednimi calkiem dobrze mu poszlo,ale to radio na moje "oko" to tak mniej-wiecej 38-40 rok. Lampy czarne(nieprzezroczyste) i takie troche bardziej "przysadziste" jak "normalne" .
Jesli ktokolwiek moglby mi dac jakis namiar na schemat, lub chociaz na wiecej informacji o tym sprzecie to byloby pieknie. Z tego co znalazlem to byla to firma dunska z Kopenhagi. Pozdrawiam!! Wieslaw Helman
To jest faktycznie duńska firma:

http://www.radiomuseum.org/r/tik_super_4012.html
Wołyń 1943. Pamiętamy!
ODPOWIEDZ