Wiem, że nie odkryję tu Ameryki, ale na te sprawy to i też trzeba uwagę zwrócić...
Siedzę na Triodzie i Elektrodzie już od dłuższego czasu, i zauważyłem dość wkurzające zjawisko- mianowicie niektórzy użytkownicy (zazwyczaj "świeża krew") wykorzystują obrazki (alias avatary, tudzież emblematy

) innych, często działających tu od dawna ludzi. Wierzcie mi, "panowie raczkujący", że ten z pozoru mały i nic nie znaczący obrazek dla wielu (jak mnie

) jest pewnym znakiem rozpoznawczym. Często jest tak, że "zasiedziali" użytkownicy forum najpierw właśnie na niego zwracają uwagę, a później dopiero na nazwę użytkownika. O ile na Elektrodzie, gdzie jest kilka(naście?) tysięcy użytkowników, administratorzy (w liczbie większej niż 1- chyba jest trzech) nie mogą zapanować nad tym zjawiskiem, o tyle u nas, na forum kameralnym i poniekąd elitarnym łatwiej wychwycić takie przewinienia i zareagować. Pewien czas temu rzucił mi się w oczy inny użytkownik, posługujący się tym samym avatarem co ja- miałem uczucia co najmniej mieszane. Dzisiaj zaś zauważyłem, że ktoś "podkradł" obrazek koledze kotok, i nie dziwię się jego reakcji na to. Więc apeluję:
Nowi użytkownicy- zamiast wybierać z galerii- wrzucajcie własne!
Administratorze- może w takim razie lepiej by było wyłączyć galerię obrazków?
Użytkownicy działający tu od dawna- zwracajcie uwagę na takie incydenty i reagujcie jeżeli Was to wkurza!