Radio Neckermann konzertmaister 111/32

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

poco
125...249 postów
125...249 postów

Radio Neckermann konzertmaister 111/32

Post autor: poco »

Witam i mam pytanie co to za wynalazek podany w tytule i za ile można za nie zapłacić. Brakuje tylnej ścianki i nie za bardzo wiem co to za ustrojstwo w miejsce lampy w okolicach TG , coś w rodzaju zwory z rozstawem nóżek jak w nowalu. Radio gra na wszystkich zakresach, coś jest z podstawkami chyba, bo czasami nie kontaktują i nie ma napędu anteny ferrytowej. Nadwozie w niezłym stanie , bez ubytków i zadrapań. Trochę buczy, ale to chyba normalne po tylu latach. Proszę o radę, bo umoczyć 4 to nie sztuka. W Googlach znalazłem jakąś informację, ale nic mi ona nie mówi.Pozdrawiam Ryszard
Zapomniałem napisać , że dwa przewody od cewki anteny ferrytowej są w powietrzu, czy to tak ma być?
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Radio Neckermann konzertmaister 111/32

Post autor: zagore1 »

poco pisze:Witam i mam pytanie co to za wynalazek podany w tytule i za ile można za nie zapłacić. Brakuje tylnej ścianki i nie za bardzo wiem co to za ustrojstwo w miejsce lampy w okolicach TG , coś w rodzaju zwory z rozstawem nóżek jak w nowalu. Radio gra na wszystkich zakresach, coś jest z podstawkami chyba, bo czasami nie kontaktują i nie ma napędu anteny ferrytowej. Nadwozie w niezłym stanie , bez ubytków i zadrapań. Trochę buczy, ale to chyba normalne po tylu latach. Proszę o radę, bo umoczyć 4 to nie sztuka. W Googlach znalazłem jakąś informację, ale nic mi ona nie mówi.Pozdrawiam Ryszard
Zapomniałem napisać , że dwa przewody od cewki anteny ferrytowej są w powietrzu, czy to tak ma być?
Daj jakieś zdjęcia 8)
Wołyń 1943. Pamiętamy!
poco
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: poco »

Witam. Nie mam na razie dostępu do sprzęcicha ponieważ nie jestem właścicielem, stąd moje pytanie. Co do wyglądu, to jest on pokazany w googlach na stronie neckerman konzertmaister. Są tam tez inne wersje neckermana, ale ta o której piszę nosi numer 111/ 32. Więcej po nowym roku.Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku 2011. Ryszard
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: zagore1 »

poco pisze:nie za bardzo wiem co to za ustrojstwo w miejsce lampy w okolicach TG , coś w rodzaju zwory z rozstawem nóżek jak w nowalu.
Tam powinna być lampa EZ81 pewnie ktoś "unowocześnił" radio diodami :oops:
Wołyń 1943. Pamiętamy!