Jak oszczedzic nerwow sobie i innym
Moderator: gsmok
-
- 1875...2499 postów
Jak oszczedzic nerwow sobie i innym
Kiedy zaczynam temat lub odpowiadam w cudzym watku:
1. Pisze to czym akurat w danej chwili mam ochote komus dopiec
2. Naciskam guzik "Podglad"
3. Czytam co napisalem
4. Odchodze od komputera i ide zrobic sobie herbate
5. Wracam juz z herbata do komputera
6. Czytam co napisalem
7. Zastanawiam sie czy bylo by mi przyjemnie cos takiego skierowanego do mnie przeczytac na publicznym forum
8. Jesli nie to wymazuje
9. Jesli tak to wysylam
10. Dopijam herbate i pisze cos spokojnieszego.
PS: Czasem nie udaje mi sie dojsc do pkt.6 i przeskakuje do 9 i 10
1. Pisze to czym akurat w danej chwili mam ochote komus dopiec
2. Naciskam guzik "Podglad"
3. Czytam co napisalem
4. Odchodze od komputera i ide zrobic sobie herbate
5. Wracam juz z herbata do komputera
6. Czytam co napisalem
7. Zastanawiam sie czy bylo by mi przyjemnie cos takiego skierowanego do mnie przeczytac na publicznym forum
8. Jesli nie to wymazuje
9. Jesli tak to wysylam
10. Dopijam herbate i pisze cos spokojnieszego.
PS: Czasem nie udaje mi sie dojsc do pkt.6 i przeskakuje do 9 i 10
Aleksander Niemand
Re: Jak oszczedzic nerwow sobie i innym
Znak, że wszyskto jest OK.VacuumVoodoo pisze: PS: Czasem nie udaje mi sie dojsc do pkt.6 i przeskakuje do 9 i 10

-
- 3125...6249 postów
Należałoby zaznaczyć że herbata w żadnym razie nie może być tzw. góralska.
_
-
- 125...249 postów
fugasi pisze:Należałoby zaznaczyć że herbata w żadnym razie nie może być tzw. góralska.
Inaczej też zwana ''herbatą z prądem''

Po 8 latach wracam do elektroniki
Na warsztacie
AEG 112WL / Telefunken 650WL / ZRK Juhas 6073/ AGA 2633 B / NORDMENDE Fidelio 59

Na warsztacie
AEG 112WL / Telefunken 650WL / ZRK Juhas 6073/ AGA 2633 B / NORDMENDE Fidelio 59
-
- 250...374 postów
A w tematyce forum - herbata z bezpośrednim żarzeniem 

Zasilana beztransformatorowoPzP pisze:A w tematyce forum - herbata z bezpośrednim żarzeniem

-
- 1875...2499 postów
Myślę, że nie do końca o taki odezw chodziło Aleksandrowi, kiedy zakładał ten temat 

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 375...499 postów
Wielokrotnie podczas czytania tego forum odechciewa mi się pisania czegokolwiek. Mam wrażenie, że wiele potencjalnych dyskusji nawet się nie zaczyna, bu tutejsi "specjaliści", a może czasami i specjaliści skutecznie dbają o to by forum nie wychodziło ze stanu nasycenia treścią wspomnianego typu.VacuumVoodoo pisze:10. Dopijam herbate i pisze cos spokojnieszego.
-
- 375...499 postów
Zapewne, natomiast lepiej się zastanowić nad uproszczeniem powyższego algorytmu. Po odrzuceniu chęci dopieczenia komukolwiek, kilka punktów odpada czyniąc schemat de facto uniwersalnym. Personalizowane instancje można dziedziczyć z klasy bazowej (j.w.) projektując dodawane metody jako prywatne. Wygenerowany w efekcie kod nie będzie złośliwym robakiem, unikniemy przepełnień bufora i wycieków pamięci, a w skrajnym przypadku arbitralnego zakończenia wątku (procesu) przez system zarządzania procesami.KaKa pisze:Myślę, że nie do końca o taki odezw chodziło Aleksandrowi, kiedy zakładał ten temat
P.S.
herbatę świadomie zostawiam
Working class can kiss my arse, I got a foreman job at last!
-
- 1875...2499 postów
No wlasnie w tym sek ze ja taka chec mam praktycznie zawsze i dlatego musze sie trzymac algorytmu.dark_one pisze:Po odrzuceniu chęci dopieczenia komukolwiek.......
Aleksander Niemand
-
- 375...499 postów

Pozostaje mi domniemywać, że osoba której pierwszy post dotyczył (pośrednio) pewnie i tak nie wywoła (nie wywołuje) metody zakumaj().
Working class can kiss my arse, I got a foreman job at last!
-
- 500...624 posty
Moim skromnym zdaniem, najważniejsza jest kultura wypowiedzi, można się nie zgadzać, można mieć własne doświadczenia i pomysły, można nie chcieć udzielać pomocy innym i w końcu można to powiedzieć(napisać ) w zdecydowanych słowach,nawet dopiec,bo krytyka to nic złego,powinna zmuszać do myślenia i zastanowienia, ale nie obraźliwych i chamskich wypowiedziach( coraz bardziej obecnych) wtedy lepiej naprawdę wypić herbatkę uspokajająca najlepiej.
Musicie sobie zdawać sprawę że układ nerwowy człowieka to mnogość substancji .
Powinniście się zastanowić co tak na prawdę was stresuje bo forum może służyć wyłacznie do rozładowania tego stresu i złości a z drugiej strony wcale tak być nie musi a wrećz nie powinno i nie może .
Ludzki mózg to taka konstrukcja że swiadomośc jakby ciągle podąża za galimatiasem który jest w środku ,ale można temu zapobiec uświadamiając sobie mechanizmy funkcjonowania tego narządu . Przeważnie jest tak że pracując wydaje nam się że robimy to spokojnie i nic nas raczej nie drażni , jest to mylne stwierdzenie gdyż mózg "zmuszany" do wysiłku jest poddawany tak na prawdę dużemu stresowi
Herbata Kawa czy papieros też mu nie pomaga a wrećz odwrotnie jeszcze bardziej stresuje nasz mózg , dalej jednak świadomość podpowiada że jesteśmy spokojni.
Nasz mózg ,centralny układ nerwowy musi znaleźć sposób na rozładowanie nagromadzonego napięcia "nie anodowego" .Złoszcząc się lub krzycząc lub biegnąc uderzając pięścią itd rozładowujemy to napięcie pozytywnie lub siadając przy komputerze i pisząc bzdury które dyktuje nam nasz stres robimy to w sposób negatywny .
Z wiekiem człowiek ubożeje w ważne odstresowujące składniki jak Witamina B - poprostu wątroba się starzeje a gromadzona tam witamina nie wchłania się jak wcześniej , dalej jest to Magnez , Lecytyna , Potas i kilka mniej ważnych .
proponuję jeżeli ktoś czuje zmęczenie lub brakuje mu OCHOTY !!! do działania lub lubi dokuczać ,lub ma taką potrzebę , czuje taka potrzebę nich odstawi alkohol ,fajki ,Herbatę ,Kawę a niech kupi sobie Witaminę B complex ,magnez ,lecytynę i łyka co kilka dni , wystarczy doładować przez tydzien co drugi dzień i świat inaczej wygląda .
Powinniście się zastanowić co tak na prawdę was stresuje bo forum może służyć wyłacznie do rozładowania tego stresu i złości a z drugiej strony wcale tak być nie musi a wrećz nie powinno i nie może .
Ludzki mózg to taka konstrukcja że swiadomośc jakby ciągle podąża za galimatiasem który jest w środku ,ale można temu zapobiec uświadamiając sobie mechanizmy funkcjonowania tego narządu . Przeważnie jest tak że pracując wydaje nam się że robimy to spokojnie i nic nas raczej nie drażni , jest to mylne stwierdzenie gdyż mózg "zmuszany" do wysiłku jest poddawany tak na prawdę dużemu stresowi
Herbata Kawa czy papieros też mu nie pomaga a wrećz odwrotnie jeszcze bardziej stresuje nasz mózg , dalej jednak świadomość podpowiada że jesteśmy spokojni.
Nasz mózg ,centralny układ nerwowy musi znaleźć sposób na rozładowanie nagromadzonego napięcia "nie anodowego" .Złoszcząc się lub krzycząc lub biegnąc uderzając pięścią itd rozładowujemy to napięcie pozytywnie lub siadając przy komputerze i pisząc bzdury które dyktuje nam nasz stres robimy to w sposób negatywny .
Z wiekiem człowiek ubożeje w ważne odstresowujące składniki jak Witamina B - poprostu wątroba się starzeje a gromadzona tam witamina nie wchłania się jak wcześniej , dalej jest to Magnez , Lecytyna , Potas i kilka mniej ważnych .
proponuję jeżeli ktoś czuje zmęczenie lub brakuje mu OCHOTY !!! do działania lub lubi dokuczać ,lub ma taką potrzebę , czuje taka potrzebę nich odstawi alkohol ,fajki ,Herbatę ,Kawę a niech kupi sobie Witaminę B complex ,magnez ,lecytynę i łyka co kilka dni , wystarczy doładować przez tydzien co drugi dzień i świat inaczej wygląda .