Niebawem zacznę budowę SLO-50W, z racji tego iż jest to moja pierwsza tego typu konstrukcja, a co za tym idzie nigdy nie miałem styczności z techniką lampową, więc mam kilka pytań. Mianowicie:
1. Transformatory jakie użyję podczas budowy to inMADout dedykowane do JCM800 50W (180-0-180, 3.15-0-3.15, 12-0-12) i tutaj moje pierwsze pytanie, jak zmodyfikować wyprowadzenia, aby działały w SLO? Mniej więcej wiem jak to zrobić, ale przydałby się dokładny schemat bo nie chcę czegoś spalić

2. Czy z praktycznego punktu widzenia opłaca się wyrzucać na zewnątrz punkty pomiarowe i regulację BIASU?
3. Czy to, że dławik umieszczę na obudowie czy w środku ma jakieś większe znaczenie w brzmieniu?
4. Jak rozprowadzić żarzenie? rozumiem, że jest ono wspólne dla stopni wejściowych i wzmacniających i pochodzi z odczepu 2 x 3,15? Proszę mnie poprawić jeżeli źle rozumuję.
5. Jakich lamp użyć? Proszę o podanie również odpowiedników, gdyż mam możliwość załatwienia nowych, ruskich, wojskowych lamp tylko musiałbym wiedzieć jakich szukać (wiem, że ECC83 nie dostanę dlatego pytam o odpowiedniki).
6. Czytałem coś o odpowiednim rozprowadzeniu punktów masy. O co w tym chodzi?
7. Czy jest jakaś możliwość innego naniesienia napisów na chassis oprócz sitodruku? Widziałem gdzieś na forum jak ktoś przyklejał takie duże naklejki na przedni i tylni panel, co o tym myślicie? Chassis mam zrobione z nierdzewki.
8. Czy ma ktoś może jakieś wskazówki propo budowy tego wzmacniacza?
W miarę możliwości będę przedstawiał postępy pracy i ewentualne problemy.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.